Αποχωρούμε από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ πλατείας Βικτωρίας, γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιαδήποτε δισταγμό. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών μας αποφάσεων. Γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Η αποχώρησή μας γίνεται υπό τεράστιο ηθικό και πολιτικό βάρος. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η ηγετική ομάδα χωρίς καμία καταστατική νομιμοποίηση, απαξίωσε κάθε συλλογική διαδικασία και ειδικότερα την απόφαση της ΚΕ της 30/7 για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών στο όνομα του οποίου εκλέχθηκε η απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σεβασμό στις συλλογικές μας αποφάσεις. Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισες  του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποστρατευτούμε. Να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί ένα νέο ξεκίνημα της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισες που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για το κοινό μας όραμα, να μην επιτρέψουν να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο λαός στο όνομα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε ότι με τους περισσότερους και τις περισσότερες θα ξανασυναντηθούμε στους αγώνες που μας ένωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Τους αγώνες για τους οποίους τόσες γενιές συντρόφων μας θυσίασαν πολλά περισσότερα από θώκους και αξιώματα. Εξορίστηκαν, βασανίστηκαν κι έδωσαν τις ζωές τους. Στο όνομα όλων αυτών συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη του λαού μας, για το τέλος των μνημονίων, για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Yπογράφουν:

1. Ακριβού Βάσω, μέλος Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ Βικτώριας

2. Βούπουρας Χρήστος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

3. Διβάρης Διονύσης, μέλος ΟΜ Βικτώριας

4. Ζαχάρου Αρετή, μέλος ΟΜ Βικτώριας

5. Θεοφυλάκτου Αθηνά, μέλος ΟΜ Βικτώριας

6. Κόρας Γιώργος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

7. Κούρκουλας Θανάσης, μέλος ΟΜ Βικτώριας & Νομαρχιακής Α Αθήνας

8. Κούρτης Σπύρος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

9. Μασούρα Ζωή, μέλος ΟΜ Βικτώριας

10. Μουντράκης Γιάννης, μέλος ΟΜ Βικτώριας

11. Μπακοθύμιος Γρηγόρης, μέλος ΟΜ Βικτώριας

12. Μπέιλυ Πωλ, μέλος ΟΜ Βικτώριας

13. Νίκα Κατερίνα, μέλος ΟΜ Βικτώριας

14. Νταγαδάκη Θωμαή, μέλος ΟΜ Βικτώριας

15. Παναγιωτάκης Γεώργιος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

16. Παπαδόπουλος Νίκος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

17. Παπαστάθης Νάσος, μέλος ΟΜ Βικτώριας

18. Ράρη Πατρίσια, μέλος ΟΜ Βικτώριας

19. Στάη Μάργια, μέλος ΟΜ Βικτώριας

20. Τόγιας Θοδωρής, μέλος ΟΜ Βικτώριας

21. Τσαγκατάκη Άννα, μέλος Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ Βικτώριας

22. Τσαγκατάκη Ντορίνα, μέλος ΟΜ Βικτώριας

Ετικέτες