Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Αυτό που σήμερα συντελείται ως εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου είναι μια ταχύρυθμη κλιμάκωση του μνημονίου 1 και 2 που αποκλείει το δρόμο επιστροφής για τα λαϊκά συμφέροντα.

Εμείς, τα 9 μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν διαφωνήσαμε «όψιμα» και μόνο μετά την υπογραφή της μνημονιακής συμφωνίας .

Δεν εγκρίναμε το αφήγημα της «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» γιατί ήμασταν έμπειροι και «διαβασμένοι»  ότι δε μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία στο μέσον της κρίσης.

Τόσο εσωκομματικά αλλά και δημόσια, με ευκρίνεια  και έγκαιρα,  από το 2012 επισημάναμε τις ψευδαισθήσεις και τις ανεπάρκειες του σχεδίου της ηγεσίας και επιχειρήσαμε να προσανατολίσουμε  το εγχείρημα σύμφωνα με τα  δομικά του χαρακτηριστικά, ως δυναμη αμφισβήτησης, αντίθεσης και ανατροπής του συστήματος της νεοφιλελεύθερης κυρίαρχης πολιτικής.

Δεν είναι αλήθεια ότι μειοψηφήσαμε και δεν πειθαρχήσαμε μέχρι σήμερα σε αποφάσεις πλειοψηφικές. Αντίθετα, η ηγεσία Τσίπρα  μετά το συνέδριο, παραβίαζε και καταστρατηγούσε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονταν πλειοψηφικά και στη συνέχεια  κατάργησε  ουσιαστικά το κόμμα και έλαβε  όλες τις κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις αυτής της περιόδου, στο σχήμα ενός κλειστού κομματικού και κυβερνητικού κέντρου.

Διαφωνήσαμε με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που έβαλε τη ρότα για την τελική υποταγή και άνευ όρων συνθηκολόγηση της ηγεσίας με τους δανειστές.

Για τους λόγους αυτούς παραιτούμαστε από τη Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα όργανο που αδυνατεί πια να παίξει κανέναν παρεμβατικό ρόλο, σε ένα κόμμα που διαλύεται με ευθύνη Τσίπρα.

Παραμένουμε στην Ριζοσπαστική Αριστερά και θα συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός νέου -ως σχήμα- μετώπου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα συναντά και θα ενώνει κάθε συλλογικότητα της αριστεράς που καταρχήν παλεύει κατά της λιτότητας και των μνημονίων.                                                                                                                          

Θα συμβάλλουμε άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που πλήττονται βάναυσα, να κρατήσουμε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια ζωντανά στοιχεία της συνέχειας των αγώνων και της πάλης μας!

Καλούμε τους συντρόφους μας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθουν διαψευσμένοι, απογοητευμένοι, που δυσανασχετούν, που προβληματίζονται, που διαφωνούν με την ηγετική μετάλλαξη, να μην νομιμοποιήσουν αυτό το σχέδιο και να συμπορευτούν μαζί μας στα οράματα και τους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τα μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ,

Γαβριηλίδης Κώστας,  και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας

Γούτσος Σταύρος

Λέφα Νίκη, και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας

Λυμπίκη Διώνη

Γεωργιτσόπουλος Τάσος

Μπαλάρη Σούζη

Μπαλάρης Γιάννης

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος

Τσεκούρας Παύλος

Ετικέτες