Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είχε για βάση του τον αταλάντευτο αγώνα και την αντίσταση κατά των καταστροφικών μνημονίων που διέλυσαν την χώρα και την κοινωνία μας. Μ’ αυτές τις θέσεις έφτασε στις 25 Γενάρη 2015 να αναλάβει την κυβέρνηση για να συνεχίσει την προσπάθεια για την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας που αυτά επέβαλλαν.

Με τις ίδιες θέσεις ο Πρωθυπουργός, πρότεινε το δημοψήφισμα της 5 Ιούλη, όπου ο ελληνικός λαός παρά τις πιέσεις τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία εγχώριων και ευρωπαϊκών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων απάντησε ΟΧΙ στα μνημόνια και την διαρκή λιτότητα. Το συντριπτικό 61,3% κατέδειξε την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην συνεχιζόμενη καταστροφή της πατρίδας μας και πολύ περισσότερο να αποκτήσει και πάλι τη λαϊκή κυριαρχία στον τόπο του. Δυστυχώς όμως μια μικρή ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και του κόμματος με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, άλλαξε άποψη, που είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή ενός ακόμη πιο επονείδιστου μνημονίου, του 3ου κατά σειρά που θα συνεχίσει την αφαίμαξη του λαού και την περαιτέρω οικονομική και κοινωνική καταβαράθρωση της χώρας μας στις αμέσως μετα τις εκλογές ημέρες.
Η ολοκληρωτική μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης βρίσκετε σε πρωτοφανή αυτονόμηση από τις αποφάσεις του κόμματος του οποίου τα θεσμοθετημένα όργανα, Συνέδριο και Κεντρική Επιτροπή, ουδέποτε με τις αποφάσεις τους, άφηναν να διαφανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ψηφίζει και να εφαρμόζει μνημόνια. Ας σημειωθεί δε ότι τις αποφάσεις και διακηρύξεις της πολιτικής του, λάμβανε η υπό τον Πρόεδρο του κόμματος πλειοψηφία. Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συντεταγμένο σώμα ουδέποτε ενημερώθηκε η ζητήθηκε η έκφραση γνώμης των μελών και στελεχών του. Η ηγετική κυβερνητική ομάδα χρησιμοποίησε το κόμμα για να καταλάβει την κυβερνητική εξουσία και να την κρατήσει με κάθε τίμημα. Το ίδιο πράττει και σήμερα. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές , χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμιά πολιτική εκτίμηση ή απόφαση του κόμματος, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα και με δική του πρόταση ,η ΚΕ, αποφάσισε την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.
Κατόπιν και συνοπτικά, όλων των παραπάνω, εμείς τα παρακάτω μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω, δηλώνουμε την παραίτησή μας από το όργανο και παράλληλα την αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι εμείς μαζί με εκατοντάδες συντρόφους μας στο Αιγάλεω, που δώσαμε ασταμάτητα και με ανιδιοτέλεια τον αγώνα για την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36% για την κατάργηση των μνημονίων δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τώρα την εφαρμογή τους. Παραμένουμε στις αντιμνημονιακές θέσεις και πολιτικές για τις οποίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε «μέχρι ο λαός μας να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.»

Τσακιρίδης Κώστας - Συντονιστής
Κωνσταντακόπουλος Τάσος- Μέλος
Κολαϊτης Σπύρος - Μέλος
Μουστάκας-Βρεττός Θεόφιλος - Μέλος
Προδρόμου Δημήτρης - Μέλος
Σπάθας Δημήτρης -Μέλος

Αιγάλεω 25 Αυγούστου 2015

Ετικέτες