Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η εγκληματική αδιαλλαξία της κυβέρνησης είναι εξοργιστική.

Αντί να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε, συκοφαντεί τον ΔΚ και τον αγώνα του, στοχοποιεί αλληλέγγυες-δημοκρατικές φωνές, κινητοποιεί δυσανάλογες αστυνομικές δυνάμεις για να μην επιτρέψουν να συγκροτηθούν καν σε «σώμα» οι απόπειρες για διαδηλώσεις αλληλεγγύης.

Κάθε φωνή υπεράσπισης του δίκαιου και αυτονόητου αιτήματος του ΔΚ, ενάντια στην κυβερνητική-κρατική εκδικητικότητα είναι επιτακτική και πολύτιμη. Στα κείμενα και τις πρωτοβουλίες που τρέχουν (πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες), προστέθηκε η έκκληση δεκάδων γιατρών.

Δημοσιεύουμε εδώ τη δήλωση που έστειλε στα ΜΜΕ ο σύντροφος Μιγκέλ Ουρμπάν, ευρωβουλευτής των Anticapitalistas.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποχρεωθεί να καταφύγει σε απεργία πείνας προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως προβλέπει και ο νόμος που ψήφισε πρόσφατα η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. 

Έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας πείνας -και επιβαρυμένος από προηγούμενες- πλέον κινδυνεύει η υγεία του με ανεπανόρθωτες βλάβες, κινδυνεύει η ίδια η ζωή του. 

Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, οφείλουμε να απαιτήσουμε να σταματήσει η εξόντωσή του. Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με εκείνες των πανεπιστημιακών που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, των γιατρών που υπερασπίζονται μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο, των πολιτών με συνείδηση που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενός ανθρώπου που ζητά να αντιμετωπιστεί όπως ο νόμος ορίζει για όλους.   

Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμερόληπτη και όχι εκδικητική. Το σωφρονιστικό σύστημα δεν πρέπει να έχει σκοπό την εξουθένωση των κρατουμένων. 

Η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ζήτημα δημοκρατίας. Πρέπει να γίνει άμεσα».

Ετικέτες