Ο Υπ. Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης τι έχει να πει για παλαιότερη ερώτηση του στο Κοινοβούλιο όπου αμφισβητούσε το κλείσιμο των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ- ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΜΙΝΓΚ – ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ και ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και τι νέα στοιχεία έχει να μας παρουσιάσει σήμερα;

Η βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων που πρόσφατα έκλεισαν η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας. Βρέθηκε μαζί με τους εργαζόμενους που τους πετούν στη διαθεσιμότητα και πιθανά στην απόλυση, μαζί με αυτούς που χρόνια έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη για τη Δημόσια Υγεία, παρά την περιορισμένη χρηματοδότηση.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται το τετελεσμένο των κλειστών νοσοκομείων, της διαθεσιμότητας και των περικοπών στις δαπάνες Υγείας που σίγουρα θα καταλήξουν σε τραγικά γεγονότα. Δήλωσε όμως και την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν, να ανατρέψουν την Κυβέρνηση και τα μνημόνια όπως και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να στηθούν λαϊκές επιτροπές αντίστασης και διάσωσης των κοινωνικών δομών.

Η Μαρία Μπόλαρη στηλίτευσε επίσης τα παρακάτω:
«Αυτό που δεν μας κάνει πια καμία εντύπωση είναι η μεγάλη θρασύτητα από τη μεριά των Υπουργών Υγείας. Σε επίκαιρη ερώτηση μου πριν από μερικούς μήνες ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος από τη μία με διαβεβαίωνε ότι δε θα κλείσει το νοσοκομείο Πατησίων και από την άλλη μου επιτιθόταν, κατηγορώντας με για λαϊκισμό αφού δεν αναγνωρίζω πως λεφτά δεν υπάρχουν και ότι προφανώς η «σωτηρία της χώρας» περιλαμβάνει και το κλείσιμο νοσοκομείων. Τότε, δεν γνώριζα ότι στις 23/7/12 με την ιδιότητα του ως βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας,  ο νυν Υπουργός Υγείας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον τότε Υπουργό με την οποία αμφισβητούσε το κλείσιμο - μεταξύ άλλων – και του νοσοκομείου Πατησίων. Δύστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη,τα γραπτά μένουν και δεν είναι βερίκοκα για να λιώσουν, για αυτό και θα παραθέσουμε την ερώτηση έτσι όπως είχε κατατεθεί.

Εμείς ξέραμε ότι και πριν ένα χρόνο και πριν μερικούς μήνες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με οποιαδήποτε σύνθεση, είχαν αποφασίσει την καταστροφή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους. Το ότι δεν ντρέπονται το έχουμε καταλάβει όλοι προ πολλού, μήπως όμως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί μια και έχουν εκτεθεί τόσο;»

Παρακάτω, παρατίθεται η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη:

Ἀθήνα, 23 Ἰουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τὸν Ἀξιότιμο Ὑπουργὸ Ὑγείας

ΘΕΜΑ: ΄΄Ἀναστολὴ Λειτουργίας Νοσοκομείων΄΄

Τὴν περασμένη ἑβδομάδα ὁ τηλεοπτικὸς δίαυλος MEGA μετέδωσε τὴν εἴδηση ὅτι στὰ πλαίσια περιορισμοῦ τῶν δαπανῶν τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας ὅτι ὑπάρχει πρόθεση νὰ κλείσουν ὁρισμένα νοσοκομεῖα μεταξὺ τῶν ὁποίων: ΕΛΠΙΣ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ-ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ καὶ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ. Σύμφωνα ὅμως μὲ πληροφορίες τὰ νοσοκομεῖα αὐτὰ ὄχι μόνο δὲν εἶναι ἐλλειμματικὰ ἀλλὰ ἀντιθέτως παρὰ τὰ ὑφιστάμενα χρέη τοῦ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρὸς αὐτά, παρουσιάζουν πλεόνασμα.

Συνεπῶς ἐρωτᾶται ὁ ἁρμόδιος Ὑπουργός:

1.      Ἰσχύει ὅτι σκοπεύετε νὰ κλείσετε τὰ συγκεκριμένα νοσοκομεῖα ἢ κάποια ἀπὸ αὐτά;

2.      Ποιὰ ἀπὸ τὰ νοσοκομεῖα τῆς Ἀττικῆς εἶναι πλεονασματικὰ ἢ ἐλλειμματικὰ ὡς πρὸς τὸν προϋπολογισμό τους;

Ὁ Ἐρωτῶν Βουλευτής:

Γεωργιάδης Σπυρίδων-Ἄδωνις, Β΄ Ἀθηνῶν Νέα Δημοκρατία


Ετικέτες