Στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας βρέθηκαν σήμερα 5/6, μέλη του Δικτύου αλληλεγγύης και αντίστασης του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας για να προπαγανδίσουν την 24ωρη απεργία στην Υγεία, μεθαύριο Παρασκευή 7/6.

Πενταμελές κλιμάκιο του Δικτύου αλληλεγγύης και αντίστασης 7ου Διαμερίσματος - ομάδα υγείας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ΙΚΑ της οδού Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους.

Η παρέμβαση μας έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 7/6 και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν πολύ ευχάριστη και πετυχημένη. Γυρίσαμε όλους τους χώρους του κτιρίου, καλώντας σε συμμετοχή και συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση και ενημερώναμε για τις δράσεις του δικτύου και την ανάγκη να δοθεί η μάχη για την δημόσια υγεία από κοινού, από γιατρούς, ασθενείς και κατοίκους της περιοχής.

Με δεδομένο ότι λίγους δρόμους παρακάτω, το ΙΚΑ στην οδό Ασωπίου έχει ήδη κλείσει και μια σειρά από νοσοκομεία της περιοχής (και γενικότερα) απειλούνται με συγχωνεύσεις, κλεισίματα κλπ., γνωρίζαμε καλά τη σημασία τέτοιων παρεμβάσεων. Η εικόνα που συναντήσαμε ήταν αυτή πολλών ανθρώπων που διάβαζαν την προκήρυξη και κουνούσαν το κεφάλι τους ή έλεγαν μπράβο, όπως και αρκετών υγειονομικών που ξαφνιάστηκαν θετικά με την παρουσία μας και την υποστήριξη που εκφράζαμε προς αυτούς, με άμεση συνέπεια να ενδιαφερθούν για τις δραστηριότητες μας.

Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, αν καταφέρουν να απλωθούν, θα μπορέσουν να φτιάξουν ουσιαστικά δίκτυα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και συμπαράστασης στους σκληρούς αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουν οι υγειονομικοί για να μην περάσουν τα σχέδια της τρικομματικής κυβένρησης και της τρόικα για διάλυση των νοσοκομείων.

Επόμενα βήματα θα είναι εξορμήσεις στις γειτονιές του 7ου διαμερίσματος, μαζί με υγειονομικούς που θα φορούν τις ποδιές τους, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, όπως και μια προβολή ταινίας με σχετικό περιεχόμενο, σε ανοιχτό χώρο στους Αμπελόκηπους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ακολουθεί η προκήρυξη του Δικτύου αλληλεγγύης και αντίστασης του 7ου Διαμερίσματος:

Συμπαράσταση στoν αγώνα των υγειονομικών

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Όλοι στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία

 7 Ιουνίου, 11.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας!!!

Την Παρασκευή 7/6, ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλούν όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία πανελλαδικά να απεργήσουν με σύνθημα: «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί». Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ενώ συμμετέχουν επίσης με δικές τους κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα οι επιστρατευμένοι της ΟΛΜΕ, των εργαζομένων στο Μετρό.  Αναμένεται επίσης  να υπάρξει συμμετοχή και από άλλους κλάδους και σωματεία. Πραγματοποιείται έτσι ένας ουσιαστικός απεργιακός συντονισμός από τα κάτω. Οι επιστρατευμένοι κλάδοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης αλλά και συνέχισης του αγώνα. Δηλώνουν ότι η τρομοκρατία της τρικομματικής κυβέρνησης δεν θα περάσει. Η απεργία αυτή είναι η πρώτη ενός μεγάλου κλάδου μετά την επιστράτευση και την υποχώρηση του αγώνα των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης και έχει μεγάλη σημασία να είναι πετυχημένη, ώστε να δώσει ώθηση και στον ίδιο τον κλάδο, αλλά και συνολικότερα στους εργαζόμενους, για την αντιμετώπιση του κρίσιμου πολέμου που έχουν να δώσουν ενάντια στο μνημόνιο

Η απεργία στις 7 Ιούνη μας αφορά όλους για πολλούς λόγους. Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία.      Ο κρατικός προυπολογισμός  για την υγεία μειώθηκε από το 2008 κατά 40%. Την ώρα που κλινικές, τμήματα και νοσοκομεία κλείνουν,  που λείπουν βασικά είδη όπως γάζες και ιώδιο, που εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πετιούνται εκτός ΕΣΥ, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν στα όρια τους, απλήρωτοι και με την απειλή απολύσεων και μετακινήσεων, είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Οι  ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας υπολογίζονται περί τους 6.500 και στον ΕΟΠΥΥ άνω των 10000, ενώ χιλιάδες γιατροί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να βρουν δουλειά.. Χαρακτηριστικό είναι ότι    αθροιστικά η μείωση του εισοδήματος των γιατρών ΕΣΥ έχει φτάσει στο 70% Η ανθρωπιστική κρίση  λόγω της μνημονιακής πολιτικής, είναι εδώ. Εκτός από την υποβάθμιση που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας, κυριολεκτικά θα κινδυνεύουν απλά να πεθάνουν αν αρρωστήσουν ή έχουν κάποιο ατύχημα, αφού χωρίς νοσοκομεία μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα αποκλειστεί από κάθε υπηρεσία υγείας.Το δήθεν «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» αφοράμόλις 2-3 κλινικές και περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο 200.000 ανασφάλιστων σε σύνολο άνω του 1,5 εκατομμυρίου. Εκτός από τα νοσοκομεία, κλείνουν ή συγχωνεύονται, επίσης, υποκαταστήματα ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα ψέματα της κυβέρνησης πως «η κοινωνία δεν κινητοποιείται γιατί βλέπει φως στο τούνελ», οι υγειονομικοί παίρνουν τη σκυτάλη από τους  εκπαιδευτικούς και συνεχίζουν τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής!

Χρειάζονται την υποστήριξη όλων!

Θέτουμε φραγμό στη διάλυση της υγείας. Η εμείς ή αυτοί!

Δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης 7ου διαμερίσματος-ομάδα υγείας 

Ετικέτες