Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αντιπροσωπεία της Λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κατάθεσε κείμενο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης, ενώ το ίδιο είχε πράξει προηγουμένως και η συλλογικότητα της "Στρούγκας" χωρίς να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το ψήφισμα εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 5 αποχές.  Αξίζει να σημειωθεί οτι την απόφαση στήριξαν ο παρατάξεις που πρόσκεινται και στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί και στην ΕΛ.ΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ

Προς τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.Φ.-Ν.Χ.

Μετά τις τελευταίες επεμβάσεις της αστυνομίας στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και την στοχοποίηση και των χώρων της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δήμαρχο να μην επιτρέψει να επέμβει η αστυνομία στους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης, πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας.
Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη της Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας η καταδρομή των “ράμπο” του κράτους.