Πολλές χιλιάδες κόσμου στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μπλόκο της αστυνομίας με κυβερνητική εντολή, στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ώστε να μη φτάσει η πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Κάτω από την πίεση του κόσμου και τις παρεμβάσεις των κομμάτων της Αριστεράς στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο φραγμός άνοιξε και η πορεία ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των σιωνιστών.

Το αναμενόμενο κλίμα τρομοκρατίας, με την θηριώδη κινητοποίηση της αστυνομίας κατά μήκος κάθε κεντρικής λεωφόρου και στενού που θα πέρναγε η πορεία και το κλείσιμο σχεδόν όλων των σταθμών του Μετρό από το μεσημέρι, δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τη μαζική παρουσία εργαζομένων και νεολαίας, στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου.

Παρά τις προσπάθειες των συστημικών πολιτικάντηδων και δημοσιογράφων, από το «ακραίο κέντρο» μέχρι τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να ξεμπερδεύουν με ότι συμβολίζει η εξέγερση του Πολυτεχνείου και με όλα όσα έφερε η έκρηξη των  εργατικών και λαϊκών αγώνων της Μεταπολίτευσης, δεν τους κάναμε τη χάρη να κάτσουμε στα σπίτια μας.

Ένα μεγάλο ποτάμι διαδηλωτών κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας και απόψε, με αντικυβερνητικά, αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά συνθήματα να συνδέουν τις σημερινές μάχες της εργατικής τάξης και του λαού, με τους αγώνες για την ανατροπή της χούντας τότε. Λόγω και της νέας επίθεσης, της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στη Γάζα, πολλά ήταν και τα συνθήματα αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη.

Λίγο μετά τις 17.30 η κεφαλή της πορείας έφτασε στην Αμερικάνικη πρεσβεία και η ουρά μόλις που βρισκόταν στο ύψος της βουλής. Μαζικότατα και πολύ δυναμικά  τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν οι επίσης πολυπληθείς δυνάμεις του ΚΚΕ.

Όταν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να συνεχίσουν προς την πρεσβεία του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για την νέα σφαγή στη Γάζα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό φραγμό από κλούβες και «ετοιμοπόλεμα» ΜΑΤ, στην συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Μετά την έντονη επιμονή των συγκεντρωμένων, που δεν αποχωρούσαν από τους δρόμους, το μπλόκο άνοιξε λίγο μετά τις 19.30. Αξιοσημείωτο ότι το ΚΚΕ δεν δέχτηκε να συνεχίσει (είχε ανακοινώσει από χθες ότι τα μπλοκ του θα πορευτούν μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κατεχάκη), αν δεν επιτρεπόταν το ίδιο και για την υπόλοιπη διαδήλωση.

Οι αναγκαίες ανατροπές της εποχής μας, ώστε να γλιτώσουμε από τα μνημόνια της καταστροφής και το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, που προσπαθεί να τα επιβάλει με την καταστολή και την ενίσχυση των φασιστών-όπως θα μας θυμίζει πάντα εκείνος ο Νοέμβρης- είναι εφικτές. Με τις αντιστάσεις μας και την Αριστερά αποφασισμένη να τις υπηρετήσει χωρίς ίχνος δισταγμού, μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα και να επιβάλλουμε μια «νέα Μεταπολίτευση», που αφενός θα αρχίζει να κερδίζει όλα όσα μας κλέβουν σήμερα, αφετέρου θα χτίζει τις γέφυρες για συνολικότερες ανατροπές, για μια κοινωνία δικαιοσύνης και πραγματικής δημοκρατίας, για το σοσιαλισμό. Μόνο τότε θα έχει δικαιωθεί η κατασυκοφαντημένη «γενιά του Πολυτεχνείου» και τα αληθινά οράματά της.  

Ετικέτες