Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες (31/7) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς, για να καταγγείλει τις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων, που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν το περιβάλλον για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Για να καταγγείλει αυτούς που με τις επιλογές τους και τους νόμους τους, πότε καίνε ανθρώπους στην Ανατολική Αττική και πότε τους πνίγουν στη Δυτική Αττική. Για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στα θύματα των φονικών πυρκαγιών, πέρα από τα «κροκοδείλια» δάκρυα των κάθε είδους «δωρητών» και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Παρά τη ζέστη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στην Ηρώδου του Αττικού (όπου υπήρχε αστυνομικός φραγμός για την προστασία του Μαξίμου) ήταν δυναμική και είχε έντονο παλμό.

Διάχυτο ήταν το στοιχείο της οργής για τον προκλητικό κυνισμό των Τσίπρα-Δούρου και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, μπροστά στους πάνω από 90 νεκρούς (όπως και για την υποκρισία της μνημονιακής αντιπολίτευσης). Η επιμονή στην ακραία λιτότητα στερεί πολύτιμους πόρους από τις κοινωνικές ανάγκες, αφήνοτνας απροστάτευτους ανθρώπους και φύση. Την ίδια ώρα που το κράτος αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών και να οργανώσει τους φοροεισπρακτικούς ή  κατασταλτικούς του μηχανισμούς.

Οργή που αποτυπώθηκε και στα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της πορείας:

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ –ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ.

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Ετικέτες