Κοινή πορεία ενάντια στις απολύσεις και τα μέτρα φτωχοποίησης της κοινωνίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης 14/11, οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, φοιτητές και εργαζόμενοι από άλλους φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, μετά την τρίωρη στάση εργασίας (12μμ-3μμ) της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα, υπήρχε συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου.

"Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς", φώναξαν ξανά σήμερα χιλιάδες υπό απόλυση εργαζόμενοι, που έχουν γίνει αριθμοί στα παζάρια κυβέρνησης και τρόικας. Παρά την κυβερνητική τρομοκρατία, τις δικαστικές απειλές και την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, οι διοικητικοί των ΑΕΙ, οι υπό διαθεσιμότητα καθηγητές, οι σχολικοί φύλακες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Ο συντονισμός αυτών των επιμέρους αγώνων και οι κοινές δράσεις των σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, είναι πολύ θετικό στοιχείο και απαραίτητη προϋπόθεση (μαζί με τη διάρκεια, τη συμπαράσταση της κοινωνίας και την ολόπλευρη στήριξη της Αριστεράς) για να μπλοκάρουμε τη μνημονιακή μηχανή των ανθρωποθυσιών και της διάλυσης του δημόσιου τομέα, για την ανατροπή της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου.  

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές Π. Λαφαζάνη, Μ. Μπόλαρη, Κ. Μπάρκα και Γ. Αμανατίδη.

Επόμενο ραντεβού στην απογευματινή συναυλία που συνδιοργανώνουν οι απεργοί των ΑΕΙ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Πολυτεχνείο (19.00).

 

Ετικέτες