Και σήμερα 6/5, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι απολυμένες καθαρίστριες, καθηγητές, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία και το υπουργείο Πολιτισμού, που απολύθηκαν ήδη ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Φυσικά, ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να τους δεχτεί, καθώς είναι απασχολημένος με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και το σχέδιο εισαγωγής του ατομικού μισθού στο Δημόσιο.

«Με ενότητα και αγώνα, για την ανατροπή, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους περιόριζαν στη μια λωρίδα του δρόμου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/2013 και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση. Παράλληλα, από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν οι απολύσεις και η διάλυση του δημόσιου τομέα.

Οι συντονισμένες δράσεις των κλάδων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κρατώντας το νήμα της αγωνιστικότητας ενάντια στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι η καλύτερη προεκλογική εκστρατεία εν όψει της κάλπης των ευρωεκλογών, στις 25 Μάη. Οι χιλιάδες άνεργοι των μνημονιακών υποχρεώσεων, είναι η καλύτερη απόδειξη γιατί πρέπει να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τις πολιτικές και τα κόμματα της εξοντωτικής λιτότητας. 

Ετικέτες