Με αφορμή τη 2 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Στήσαμε τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής ριζοσπαστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε όλη την Ελλάδα, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες». Διανύσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Εμείς, που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μας και σύντροφοί μας που δεν πήραν την απόφαση, δοκιμαστήκαμε ποικιλοτρόπως. Συγκρουστήκαμε με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της συν- διαχείρησης της φτώχειας και της ανέχειας του λαού μας, δεχθήκαμε τη σφοδρή επίθεση των μικροπολιτικών πόλωσης και σεχταρισμού που ήθελαν, δυστυχώς, να μην συνεχίσει το ρεύμα της ριζοσπαστικής αριστεράς να κινείται και να παλεύει.

Είμαστε κάθε λέξη που υπογράφουμε. Το όνομα μας είναι η ταυτότητά μας. Συνεχίζουμε, χωρίς συμβιβασμούς, αγωνιστικά και ριζοσπαστικά για την ενότητα στην βάση των λαϊκών συμφερόντων. Επιμένουμε στη ΕΝΟΤΗΤΑ, όχι στην γενική της επίκληση αλλά την ουσιαστική και πραγματική ενότητα, αυτή που χτίζεται καθημερινά στους αγώνες. Καλούμε σε ενωτική συστράτευση κάθε παράταξη και κάθε συνάδελφο που κατανοούν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενωτικός, αγωνιστικός πόλος στην εκπαίδευση. Που κατανοούν την ανάγκη για ένα ενιαίο συνδικαλιστικό σχέδιο, που θα αντιπαρατεθεί συνολικά στην επίθεση που εξελίσσεται.

Η επίθεση είναι τεράστια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε να «καθαρίσει το παιχνίδι» υλοποιώντας τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις με το πιο αναίσχυντο τρόπο. Το μεγαλύτερο έγκλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών αλλά ότι αυτή η εφαρμογή και των σύνολο των αντεργατικών μέτρων γίνονται στο όνομα της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ νεκρανασταίνει το επίσημο χρεωκοπημένο πολιτικό κατεστημένο και υλοποιεί το σύνολο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ποντάροντας στο ηττημένο εργατικό κίνημα. Ιστορική στιγμή, για όλους μας! Κλήρωσε στη δική μας γενιά, να πρέπει να αντιπαρατεθεί με το σύνολο του οπλοστασίου του κυρίαρχου αστικού μπλοκ. Ο μνημονιακός μονόδρομος και η λυσσασμένη επιβολή της σφαγής των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεν πρέπει να περάσει.

Και στην εκπαίδευση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης, συνεπείς στις υπογραφές τους, νομοθετούν για την Εκπαίδευση. Καταστρέφουν, εγκαταλείπουν, συρρικνώνουν εκπαιδευτικές δομές του δημόσιου σχολείου, εγκαινιάζοντας την εποχή της ολοκληρωτικής απόσυρσης του κράτους από την υποστήριξη του μορφωτικού αγαθού. Από το Νηπιαγωγείο ως το Δημοτικό κι από το Γυμνάσιο έως το Λύκειο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της θεαματικής αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου, η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών του όρων. Το Υπουργείο Παιδείας της παρούσας κυβέρνησης, θα μείνει στην ιστορία για τον απόλυτο φρονηματισμό του από τις δυνάμεις του «ΝΑΙ», ως το πιο υπάκουο και προσαρμόσιμο στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Σε αυτό το ναρκοθετημένο περιβάλλον για τον εκπαιδευτικό και το δημόσιο σχολείο, η πλειοψηφία των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης, προσπαθούν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια συγκρότησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Η πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει λάβει το «εντέλλεσθε» από το Υπουργείο , για να στηρίξει την πολιτική του. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

- Την κατά παραγγελία νομική γνωμοδότηση – σχέδιο νόμου για το μόνιμο σύστημα διορισμών όπου «προτείνεται» ως θέση της ομοσπονδίας ένα μόνιμο σύστημα διορισμών και προσλήψεων, τελείως διαφορετικό από αυτό που έχει ψηφίσει ο κλάδος, χωρίς να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη του με γενικές συνελεύσεις ή συνελεύσεις προέδρων;

- Την απραξία και την ακινησία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όταν τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα καταργούνται; Όταν απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές, όταν μετακινούνται εκπαιδευτικοί σε 4 και 5 σχολεία, όταν δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα;

-  Τις ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, για κινητοποιήσεις και απεργίες, όταν οι αποφάσεις για οργάνωση των αγώνων θα έπρεπε να υλοποιούνται αμέσως  και με αποφασιστικότητα;

-   - Την παγερή αδιαφορία απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα; Πού είναι η εκπαιδευτική ομοσπονδία, που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στις κινήσεις αλληλεγγύης έξω από τα σχολεία;

-        - Δεν υπάρχουν καν καταγεγραμμένες οι αποφάσεις του 17ου συνδικαλιστικού συνεδρίου της ΟΛΜΕ, του Ιουνίου του ’15!!!! Με απόλυτη και μοναδική ευθύνη του προεδρείου της ΟΛΜΕ.

-        - Δυστυχώς, η ΟΛΜΕ δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί και όταν παίρνει αποφάσεις, είναι στην κατεύθυνση της ανατροπής των αγωνιστικών διεκδικήσεων και θέσεων του κλάδου.

Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει γίνει πολύ επικίνδυνος. Δεν αρκούν καταγγελίες, χρειάζεται συγκροτημένη και ενωτική παρέμβαση ανατροπής του καθεστώτος απραξίας και κυβερνητισμού, από όλες τις δυνάμεις που συνειδητοποιούν ότι οι συνθήκες είναι συνθήκες πολέμου και άγριας επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι συνθήκες απαιτούν οργάνωση, συσπείρωση. Ο κλάδος πρέπει να βρεθεί σε ετοιμότητα ΑΜΕΣΩΣ με μαζικούς, αποφασιστικούς, πολύμορφους αγώνες.

Τώρα είναι η στιγμή της ανασυγκρότησης και της επανεκκίνησης.

Τώρα που οι αυταπάτες τέλειωσαν, τώρα που είναι πλέον προφανές ότι χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και όποιον άλλον εκφράζει αυτήν την πολιτική μέσα κι έξω από τη χώρα, δεν μπορούν να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

Χωρίς συμβιβασμούς, συνεχίζουμε!!!!!

Στήνουμε, ενισχύουμε σχήματα σε κάθε ΕΛΜΕ, δεν χαρίζουμε κανένα συνάδελφο στις λογικές της συνδιαχείρησης, του μνημονιακού μονόδρομου και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δυναμώνουμε την φωνή μας, εμπλέκουμε νέους συναδέλφους, μόνιμους, αναπληρωτές και ανέργους και δίνουμε περήφανα την μάχη των εκλογών στα υπηρεσιακά. Στόχος μας είναι η ευθεία σύγκρουση με τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων όσοι τις υλοποιούν!

Όλοι μαζί, συλλογικά – αγωνιστικά – ριζοσπαστικά, Θα δώσουμε τις μεγάλες μάχες που δεν περιμένουν! Στις 2 ΝΟΕΜΒΡΗ στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της ενότητας και του αγώνα! Στηρίζουμε Αγωνιστική Ριζοσπαστική ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

*μέλος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα: Διακήρυξη για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια

Ετικέτες