Από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θέλουμε να βγει πολιτικό μήνυμα.

Μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα. Καταδίκης του εγκλωβισμού στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λιτότητα διαρκείας. Καταδίκης της ταύτισης μιας τάχαμου Αριστεράς με την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ του Τραμπ και της ΕΕ. Καταδίκης της ρατσιστικής πολιτικής που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εχθρούς και τους μετανάστες ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. 

Μήνυμα καταδίκης του νεοφιλελεύθερου ρεβανσισμού της Δεξιάς και του Κυρ. Μητσοτάκη, που απειλούν να μετατρέψουν την πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγική ήττα του εργατικού κινήματος, των κοινωνικών αντιστάσεων και των αριστερών απελευθερωτικών ιδεών. Που θέλουν να μεγεθύνουν τη λιτότητα σε πολιτική πλήρους «ελευθερίας» του κεφαλαίου και γι’ αυτό ευαγγελίζονται την ενίσχυση της καταστολής και της «τάξης» σε βάρος της ελευθερίας και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μήνυμα καταδίκης της ακροδεξιάς, του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φιλοπόλεμου μιλιταρισμού. 

Θέλουμε να βγει ενισχυμένο το ρεύμα που, αντλώντας τα αναγκαία συμπεράσματα από την ήττα του 2015, υποστηρίζει τις πολιτικές απειθαρχίας και ρήξης απέναντι στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. Το ρεύμα που επιμένει να υποστηρίζει την ανασύνταξη του μαζικού κινήματος των αγώνων από τα κάτω, ως την αναντικατάστατη δύναμη για να βελτιώσουμε τη ζωή του κόσμου μας, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων προς την κατεύθυνση της σοσιαλιστικής απελευθέρωσης.

Γι’ αυτό καλούμε σε ενίσχυση των δυνάμεων της αριστερής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Εμείς έχουμε επιλέξει το «μετερίζι» των ψηφοδελτίων της ΛΑΕ και καλούμε ιδιαίτερα σε υποστήριξή τους.

Γνωρίζοντας τα όρια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, έχουμε επίγνωση της κρισιμότητας της «επόμενης μέρας». 

Οπου θα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση μιας πιο μάχιμης αντιμετώπισης των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Και, κυρίως, πρωτοβουλίες κλιμάκωσης της αντίστασης στο μαζικό κίνημα, αλλά και στον πολιτικό αγώνα. Σ’ αυτό το πεδίο, σε ελάχιστο χρόνο, θα κριθεί ο συσχετισμός δύναμης για την επόμενη, πραγματικά κρίσιμη, περίοδο. 

Οπου, τόσο στην Ευρώπη, όσο και εδώ, το καθοριστικό ζήτημα θα είναι το τι δυνάμεις θα έχει μια αυθεντική ριζοσπαστική Αριστερά για να σταθεί απέναντι στις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, του ρατσισμού, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου. 

Ετικέτες