Σε μια μαζική συγκέντρωση άνω των 300 ατόμων στη μεγάλη αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, στις 7/4.: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, Η ΚΡΙΣΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ.

Πέρα απο τον συγγραφέα στην εκδήλωση μίλησαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντώνης Νταβανέλλος, μέλος Γραμματείας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες iskra.gr και Rproject.gr.

Στις εισηγήσεις τους οι δύο ομιλητές μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου και τη συνεισφορά του στη συζήτηση για την κοινή δράση της αριστεράς αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την επίθεση από τις δυνάμεις του μνημονίου. Ο συγγραφέας μίλησε αναλυτικά για τα θέματα τα οποία πραγματεύεται στο βιβλίο του. Μετά τις αρχικές εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο που αναδείκνυαν την αγωνία του κόσμου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διατυπώθηκε επίσης η απαίτηση για πιο συχνές πρωτοβουλίες που να ενισχύουν την πολιτική συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθούν στο να διατηρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ  σε κατεύθυνση αντίστασης και ανατροπής.

Ετικέτες