Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, έγινε στην ΕΔΟΘ (2/12) η εκδήλωση του Κόκκινου Δικτύου με θέμα "Απέναντι στη λιτότητα και το μονόδρομο του ευρώ: Η απάντηση της Αριστεράς" με ομιλητές τους Αντώνη Νταβανέλο (Κόκκινο Δίκτυο/Π.Γ. ΛΑΕ), Χρήστο Λάσκο (Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά), Κώστα Ήσυχο (Πολιτικό Συμβούλιο ΛΑΕ). Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις από το Γιώργο Κρεασίδη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Νίκο Νικήσιανη (Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα), Καρολίνα Παΐσιου (ΑΡΑΣ) και Δημήτρη Πλιακογιάννη (Πρωτοβουλία για την Κομμουνιστική Αριστερά).

Οι ομιλητές προσπάθησαν να βάλουν στην συζήτηση όχι μόνο μια ανάλυση σχετικά με την κρίση του καπιταλισμού και την πολιτική αστάθεια που αυτή παράγει διεθνώς, αλλά και το ποια θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. Επιχειρήθηκε να αναδειχθούν τόσο οι κίνδυνοι όσο και οι δυνατότητες που έχει η περίοδος αλλά και να αναδειχθεί η σημασία που έχει η ενότητα των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων στην αντιμετώπισή της.



Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που παρενέβησαν προσπάθησαν να συνεισφέρουν σε αυτή τη συζήτηση και να αναδείξουν τις πλευρές που κατά τη γνώμη τους ήταν σημαντικές καθώς και ιδέες για το είδος της ενότητας που θα μπορούσε να λειτουργήσει προωθητικά στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τα μνημόνια και την λιτότητα.

Μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ως "Κόκκινο Δίκτυο" συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες όπως αυτή, να επιμένουμε στην ανάγκη ενότητας των δυνάμεων της ΛΑΕ, της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, της Ανταρσύα, της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ το κάλεσμα έχει αποδέκτη και το ΚΚΕ. Όλοι μαζί μπορούμε!

Παρακάτω παραθέτουμε τα βίντεο με τις ομιλίες των τριών εισηγητών: 

Χ. Λάσκος

Κ. Ήσυχος

Α. Νταβανέλος

Ετικέτες