Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στοιβαγμένοι σε κέντρα-φυλακές.

Την ώρα που έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα στρατόπεδα σε γκέτο. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί, είναι αδύνατο να τηρήσουν τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τις αποστάσεις μεταξύ τους και ότι άλλο είναι επιβεβλημένο για τον περιορισμό και τον έλεγχο της πανδημίας.

Στην κατάσταση που ζούμε σήμερα οι δυνατότητες διεκδίκησης για λογαριασμό όσων «δεν έχουν φωνή» είναι περιορισμένες. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι φωνές που διεκδικούν την άμεση εκκένωση των κέντρων υποδοχής και όλων των δομών, μέσα στις οποίες τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν.

Είναι σε εξέλιξη μια συλλογή υπογραφών που επιχειρεί να εκφράσει την υποστήριξη σε μια τέτοια στοιχειώδη πολιτική ανθρωπιάς. Στο λινκ που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε κάποιες διεκδικήσεις, αλλά και να υπογράψετε. Γνωρίζουμε ότι «δεν αρκεί αυτό», αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην γίνει ούτε καν αυτό: είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς.  

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/elliniki_kyvernisi_ekkenoste_amesa_ta_kentra_ypodohis_noikiaste_adeia_katalymata_gia_toys_prosfyges_/?fRsNdib&fbogname=%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1+%CE%9D.&fbclid=IwAR1lSLfXyoJoJsJgjOc1Gww_y3rKAbKVOKyWySUVOuJCMcPxi0hYhwctEAc

Ετικέτες