Στις 7 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίζουμε τους αντιπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ (αιρετούς σε τοπικά, περιφερειακά συμβούλια και στο υπουργείο Παιδείας).

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πιστεύοντας πως μόνη λύση στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς επίθεσης στον κόσμο της εργασίας είναι οι ενωτικές συλλογικές δράσεις των αριστερών δυνάμεων, συνεργαστήκαμε πανελλαδικά με τους συναγωνιστές άλλων αριστερών κομμάτων και ομάδων, καθώς και με ανένταχτους, προοδευτικούς εκπαιδευτικούς, σε κοινά ψηφοδέλτια.
Έχοντας νιώσει πια τις συνέπειες της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και ενώ παράλληλα δίνουμε την καθοριστική μάχη ενδυνάμωσης του ενιαίου μετώπου παιδείας (γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί), θεωρούμε πως η φωνή των αριστερών αιρετών στα συμβούλια αυτά θα βοηθήσει στη ματαίωση των σχεδίων της μνημονιακής συμμορίας.
Έτσι διεκδικούμε αιρετό ο οποίος να δεσμεύεται ότι:
Θα ενημερώνει δημόσια τους συναδέλφους για κάθε ενέργεια ή θέση του στις συνεδριάσεις.
Θα αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων, καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας αυθαιρεσίες και αδιαφανείς διαδικασίες.
Θα αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής, αντίθετα με οποιαδήποτε λογική συνδιαχείρισης με τη διοίκηση, μπλοκάροντας σχέδια συγχώνευσης ή κατάργησης σχολικών μονάδων, καθώς και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Θα μεταφέρει – υλοποιεί αποφάσεις συλλόγων και γενικών συνελεύσεων και θα αγωνίζεται καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις, όπου αυτό απαιτείται.
Θα απέχει από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και θα υπερασπίζεται το εκπαιδευτικό κίνημα.
Θα υπάρχει εναλλαγή στη θέση, αποφεύγοντας έτσι λογικές παραγοντισμού, προσωποπαγών θέσεων και κινδύνου ενσωμάτωσης στο σύστημα.
Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε με την ελπίδα ότι η ενδυνάμωση των αριστερών δυνάμεων θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως τα σχέδιά της δεν θα περάσουν.
Ψηφίζουμε και αλλάζουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στα συμβούλια, στους συλλόγους, στα σωματεία και πάνω απ’ όλα συμμετέχουμε, παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, αντίθετοι στη λογική της ανάθεσης.

*Η Ανθή Βελλή είναι Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης