Για τις/τους Γεωπόνους - Για τους Γεωτεχνικούς - Για την κοινωνία ολόκληρη

Μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και δύναμη η ανταπόκριση που βρήκε το νέο σχήμα μας στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και που είχε σαν αποτέλεσμα 1 έδρα στο ΔΣ της ΠΕΓΔΥ.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη και ανανεώνουμε τη δέσμευση να οργανώσουμε συλλογικά τις ανατροπές που χρειαζόμαστε!

Οι 79 ψήφοι που μας δώσατε μας φέρνουν στην 4η θέση.

Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε είναι σημαντική για το πρώτο βήμα ενός νέου συνδικαλιστικού-εργατικού σχήματος, το οποίο, έκανε την εμφάνισή του υπό δυσμενείς συνθήκες, ειδικές και γενικές: χρειάστηκε να ξεπεράσουμε ανυπόστατες κατηγορίες, αυθαίρετες κατατάξεις μας σε πολιτικούς χώρους και… προβλέψεις των κατευθύνσεών μας, αλλά και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, σε συνδυασμό με τις «κλασσικές» ελλείψεις των εκλογικών καταλόγων με πλήρη στοιχεία.

Η ενωτική μας πρακτική επί της ουσίας κι όχι μόνο διακηρυκτικά, η συνέπεια δράσης επί μακρόν, η επιμονή μας στις συλλογικές διαδικασίες και λειτουργίες, όπως και η προσήλωση στις κινηματικές δράσεις για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, χωρίς διαγκωνισμούς και τρικλοποδιές σε διπλανούς εργαζόμενους-ες, φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και αυτό μας προκαλεί αισιοδοξία, αφού υπάρχει ένα αξιοσημείωτο δυναμικό για να προκαλέσουμε τις απαραίτητες ανατροπές.

Η πτώση της κυβερνητικής παράταξης που αντιστοιχεί στη ΔΑΚΕ (ΑΔΕΓΕΔΥ) και η απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας (5 έδρες από 6 της προηγούμενης θητείας του ΔΣ της ΠΕΓΔΥ) δίνει μεγαλύτερα περιθώρια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων-μελών του σωματείου και για οργάνωση των κινητοποιήσεων απέναντι στις ακραία αντεργατικές και ταξικά άδικες πολιτικές που εφαρμόζονται και στους χώρους μας (ΔΑΟΚ, ΥΠΑΑΤ, Αποκεντρωμένες, ΕΦΕΤ, Δήμους). Συλλογικά πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για πραγματική βελτίωση των συνθηκών δουλειάς , των μισθολογικών όρων, του συναδελφικού κλίματος και σε αυτό δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, εντός και εκτός του Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ. Σε αυτό το περιβάλλον θα κριθούν όλες οι παρατάξεις την επόμενη 2ετία, με πρωτοβουλίες και προτάσεις που θα κάνουν ή δεν θα κάνουν…

Σχετικά με τον ηλεκτρονικό τρόπο των εκλογών σε σωματεία, που εφαρμόστηκε φανατικότερα ακόμα κι από το διαβόητο Νόμο Χατζηδάκη, με το «επιχείρημα» ότι θα έφερνε τη χαμένη μαζικότητα, μπορούμε και εμπειρικά πλέον να βγάλουμε το ασφαλές συμπέρασμα της παταγώδους αποτυχίας του (και διαβλητότητας, βεβαίως-βεβαίως)!

Η ελαφρά αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΓΔΥ (κατά ~80 ψηφίσαντες) δεν οφείλεται στη δήθεν ευκολία ψηφοφορίας, αλλά στη συμμετοχή περισσότερων παρατάξεων στις φετινές εκλογές, και, συγκρίνοντας τους αριθμούς μεταξύ φετινών, προηγούμενων και προ-προηγούμενων εκλογών, είναι εμφανές από πού προκύπτει ο αριθμός των συμμετοχών.

Σε ό,τι αφορά στην ΠΟΓΕΔΥ, οι ψηφίσαντες-ίσσασες είναι κατά 4 λιγότεροι-ες από τις εκλογές του 2021, παρά τη… «διευκόλυνση» της ηλεκτρονικής διεξαγωγής.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους εξαρτάται από τη δράση και την χρησιμότητά τους και αυτό δεν μπορεί να παρακαμφθεί με τεχνάσματα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά πυκνή σε επιθέσεις που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και, πριν προλάβει το ΔΣ της ΠΕΓΔΥ να συγκροτηθεί, βιώνουμε ήδη την έμπρακτη αξιολόγηση από τους Διευθυντές μας ή, ακόμα χειρότερα, από τους συμβούλους που έχει επιλέξει η πολιτική ηγεσία. Η αξιολόγηση αυτή παράγει μάλιστα και οικονομικά αποτελέσματα, διχαστικά για τις/τους υπαλλήλους: τα μπόνους δίνονται σε όσες-ους οι ανώτεροί μας (ή οι «ανώτεροί μας») αποφασίσουν! Όχι σε όλους, στρώνοντας το χαλί στην «ανθρωποφαγία», θέλοντας να εξαφανίσουν αυτό που τους τρομοκρατεί τη συλλογική  δύναμη!

Οι εξελίξεις τρέχουν και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε το στόχο που βάλαμε πριν τις εκλογές, δηλαδή να αξιοποιήσουμε την έδρα μας για την ανάπτυξη αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Θυμίζουμε: Τα μπόνους δεν είναι ευκαιρία – Συσπειρωθείτε στα σωματεία!

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγώνων, σε δρόμους που όλες κι όλοι μαζί θα χρειαστεί να ανοίξουμε!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ:     2023            2021

Ψήφισαν:                                                            787              708

Λευκά:                                                                     7                 11

Άκυρα:                                                                    4                  13

Έγκυρα:                                                              776                684

2023

2021

ΑΔΕΓΕΔΥ

346

5 (έδρες)

355

6 (έδρες)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

143

2

147

2

ΕΣΑΚ-Σ

97

2

102

2

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Σ

79

1

-

-

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

76

1

-

-

ΑΚΙΓΔΥ-Σ

35

-

80

1

Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ:     2023            2021

Ψήφισαν:                                                                         634              638

Λευκά:                                                                                   4                  7

Άκυρα:                                                                                   3                  8

Έγκυρα:627623

2023

2021

ΑΔΕΓΕΔΥ

295

10 (αντ/σωποι)

382

13 (αντ/σωποι)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

112

4

109

4

ΕΣΑΚ-Σ

66

2

52

2

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Σ

64

2

-

-

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

63

2

-

-

ΑΚΙΓΔΥ-Σ

27

1

80

2

ΑΓΩΝιστική Ενωτική Συμμαχία Γεωπόνων Δ.Υ. για την Ανατροπή & Συνεργαζόμενες-οι

E-mail: agonesgeo2023@gmail.com

Fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553231491324

Ετικέτες