Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο διεξήχθηκαν στο σωματείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ.

Η νίκη της παράταξης μας, της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, δικαιώνει την επιλογή που εδώ και χρόνια έχουμε κάνει σαν παράταξη να διεκδικούμε πάντα, συλλογικά, με κέντρο τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ασθενών για την αξιοπρεπή εργασία και παροχή  υπηρεσιών Υγείας  σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο  χρειάζεται να υποστηρίζεται- αναβαθμίζεται με  τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαιτούμενη στελέχωση με Υγειονομικό προσωπικό.

 Αυτός ο προσανατολισμός και η συνέπεια να είμαστε παρόντες και παρούσες σε όλες τις κεντρικές μάχες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας μας έβγαλε ξανά  πρώτη δύναμη, κάτι καθόλου συνηθισμένο (και δεδομένο) για παράταξη της ριζοσπαστικής και ταξικά προσηλωμένης Αριστεράς. Πολύ περισσότερο που ο βασικός μας αντίπαλος, η παράταξη Ενωμένο Προοδευτικό Ασκληπιείο (πρόσκειται στη ΔΑΚΕ), ήταν ο κύριος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής και είχε την απόλυτη στήριξη της Διοίκησης, με αποκορύφωμα το απερίγραπτο σημείο να στέλνει η Διευθύνουσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας την προεκλογική διακήρυξη της παράταξης της ΔΑΚΕ στα νοσηλευτικά τμήματα! 

Η επιτυχία της παράταξης μας να εκλεγεί πρώτη, δυναμώνει τη μάχη που έχουμε μπροστά μας ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου με ΣΔΙΤ. Ήταν επίσης νίκη για τις καθαρίστριες και όλες-ους τις/τους εργολαβικές-ούς εργαζόμενες-ους του νοσοκομείου, των οποίων τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές αμφισβήτησε η ΔΑΚΕ, παρότι είχε γίνει αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση εργαζομένων.

Γιατί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, για την παράταξή μας, πρέπει να είναι όλοι ισότιμοι στην πράξη, ιδιαίτερα με το  δεδομένο ότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο το προσωπικό είναι  εξαντλημένο από την πανδημία και τις διαρκείς ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε για ένα ταξικό, αγωνιστικό σωματείο, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του χαρακτήρα του Δημοσίου Νοσοκομείου. Για να οργανωθούν και να νικήσουν οι αγώνες μας για το Δημόσιο Νοσοκομείο που σε όλους μας αξίζει, Υγειονομικούς, λοιπούς εργαζόμενους και ασθενείς και να δημιουργήσουμε το μέτωπο αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση, μέσα κι έξω από το νοσοκομείο, με το σωματείο και τους κατοίκους των περιοχών που το έχουν ανάγκη. Όλοι-ες μαζί θα το υπερασπιστούμε!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: 368 ψήφοι–5 έδρες.

Ενωμένο Προοδευτικό Ασκληπιείο (ΔΑΚΕ): 289 ψήφοι–4 έδρες.

Δράση Υγειονομικών (ΣΥΡΙΖΑ): 92 ψήφοι–1 έδρα.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΠΑΜΕ): 35 ψήφοι–1 έδρα.

ΕΚΑΒ 11ψήφοι–καμία έδρα.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: 212 ψήφοι–4 αντιπρόσωποι–ποσοστό 38,48%.

Ενωμένο Προοδευτικό Ασκληπιείο (ΔΑΚΕ): 144 ψήφοι–3 αντιπρόσωποι–26,13%.

Δημοκρατική Ένωση Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ): 85 ψήφοι–2 αντιπρόσωποι–ποσοστό 15,43%.

Δράση Υγειονομικών (ΣΥΡΙΖΑ): 77 ψήφοι–2 αντιπρόσωποι–ποσοστό 9,28%.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΠΑΜΕ): 33 ψήφοι–ποσοστό 5,96%.



*Μέλος του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο

Ετικέτες