Ελπιδοφόρα για όσους αντιστέκονται στο μνημονιακό μεσαίωνα, είναι τα αποτελέσματα των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Σωματείου του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, που έγιναν στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Η παράταξη «Γαλέρα» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία αγωνιστών από το χώρο της αντιμνημονιακής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, εργαζόμενοι απογοητευμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ) ήρθε πρώτη και εκλέγει 4 από τα 11 μέλη του ΔΣ.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό καθότι απέναντί της είχε την παράταξη της ΑΝΑΣΑ η οποία διοικεί το Σωματείο από την ίδρυσή του και η οποία εκλέγει 3 μέλη, αλλά και το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο νοσηλευτών –οπού οι 15 από τους 30 υποψηφίους του είναι προιστάμενοι τμημάτων! –που εκλέγει 2 μέλη στο ΔΣ. Τα υπόλοιπα 2 μέλη εκλέγονται από υποστηριζόμενο από το ΠΑΜΕ ψηφοδέλτιο.

Η «Γαλέρα» με σαφές αριστερό και αντιμνημονιακό πρόσημο, συγκέντρωσε τους ψήφους των κολασμένων της «ναυαρχίδας» του ΕΣΥ που αντιδρούν σε όσους δηλώνουν δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι στηρίζοντας ουσιαστικά τις μνημονιακές πολιτικές, σε όσους απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα απαντούν με κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Στο ΑΤΤΙΚΟΝ που βουλιάζει μέρα με τη μέρα στο βάλτο του μνημονίου – πχ επί ΣΥΡΙΖΑ οι λειτουργούσες αίθουσες χειρουργείου μειώνονται συνεχώς και έτσι τώρα δουλεύουν σε τακτική βάση οι 6 από τις 14!– οι ψευδαισθήσεις φαίνεται να τελειώνουν. Απομένει αυτό να συμβεί και στην υπόλοιπη χώρα, για να μπεί επιτέλους φρένο στην μνημονιακή εξαθλίωση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού - «Γαλέρα»   195 και 4 έδρες 

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.) 98 και 2 έδρες

ΑΝ.Α.Σ.Α. (Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση Αττικού)  151 και 3 έδρες

ΑΝ.ΑΝ.Υ.ΨΗ Ανεξάρτητο Ανανεωτικό Υγειονομικό Ψηφοδέλτιο: 135 και 2 έδρες

Ετικέτες