Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν «Ασκληπιειό Βούλας»

Τον τελευταίο μήνα, οι Διοικητικές υπηρεσίες του Ασκληπιείου κυριολεκτικά «βομβαρδίζονται» με ερωτήματα από τη 2η ΥΠΕ, σχετικά με τα πλήρη στοιχεία των οδηγών του Νοσοκομείου μας, τα προσόντα τους, με το είδος των εργασιών που αυτοί επιτελούν… Η 2η ΥΠΕ ζητάει να μάθει ακόμα και την ακριβή κατάσταση των ασθενοφόρων του Ασκληπιείου!

Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός: σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, το Υπουργείο «Υγείας» σπέρνει (ξανά) την αγωνία, αλλά και το θυμό. Οι οδηγοί (λέει) δεν θα απολυθούν, αλλά θα καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ! Και βέβαια, κανείς δεν τους πιστεύει.

Αύριο, λοιπόν, έχουμε απεργία. Θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική της βαρβαρότητας, του τρόμου και της δυστυχίας. Και έχουμε ορίσει, όπως κάθε φορά, το προσωπικό ασφαλείας.

Και οι οδηγοί, που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διαθεσιμότητα; Θα ορίσουμε και σε αυτούς, προσωπικό ασφαλείας, ως μη οφείλαμε, σύμφωνα με το νόμο;

Προς στιγμήν, προβληματιστήκαμε. Την απάντηση έδωσαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, οι οδηγοί συνάδελφοί μας: «Το Ασκληπιείο απλώνεται σε έκταση εκατό και πλέον στρεμμάτων. Έχει 25 διάσπαρτα κτίρια. Και αν συμβεί μία ανακοπή, πώς θα μεταφερθεί ο άρρωστος στη Μονάδα;»

Θα ορίσουμε, λοιπόν, προσωπικό ασφαλείας και στους οδηγούς. Ξέρετε, αυτούς που ο αδίστακτος Υπουργός «Υγείας» ετοιμάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητα.

Γιατί, εμείς δε θ’ αφήσουμε κανέναν άρρωστό μας να πεθάνει. Εσείς πάλι, κύριε Γεωργιάδη, κάνετε ότι μπορείτε γι’ αυτό…

Αλλά δε θα σας το επιτρέψουμε! Όλοι αύριο στην απεργία!

Ετικέτες