Σκεφτήκαμε ότι επί δημαρχίας Καμίνη άνοιξε και μεσουράνησε το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας, τα πογκρόμ της αστυνομίας (Ξένιος Δίας) και των χρυσαυγιτών εις βάρος μεταναστών, ο έλεγχος ολόκληρων περιοχών από τάγματα εφόδου των νεοναζί. Ότι ο Καμίνης καλούσε τους «λαθρομετανάστες» να φύγουν από τη χώρα (!!) και άφηνε τους ντόπιους και μετανάστες αστέγους να πεθαίνουν από το κρύο, ενώ έντυνε με πουλόβερ τα δέντρα.

Διαβάσαμε για το κοινό άρθρο των «κεντροαριστερών» δημάρχων Αθήνας, Παρισιού και Ρώμης , για το μεταναστευτικό και «την πρόκληση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, σε μια Ευρώπη ανοικτή στον κόσμο». Και …κοντέψαμε να χαρούμε. 

Έπειτα όμως είδαμε ότι δεν αποφεύγουν τα στερεότυπα που εδραιώνουν τη ρατσιστική, ισλαμοφοβική και ιμπεριαλιστική ατζέντα: για τον κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής, για τους «παράνομους μετανάστες», για την «ανησυχία μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι» για την ανάγκη «να προστατεύουμε τα σύνορά μας».

Μετά διαπιστώσαμε ότι αποφεύγουν να καταλογίσουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις των χωρών τους, που δημιούργησαν και συντηρούν το χάος στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Για τα συμφέροντα των οικονομικών κολοσσών των χωρών αυτών χαράζονται οι πολιτικές που ματοκυλούνε τον πλανήτη, αλλά γι αυτό …ούτε κουβέντα.

Μετά σκεφτήκαμε ότι επί δημαρχίας Καμίνη άνοιξε και μεσουράνησε το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας, τα πογκρόμ της αστυνομίας (Ξένιος Δίας) και των χρυσαυγιτών εις βάρος μεταναστών, ο έλεγχος ολόκληρων περιοχών από τάγματα εφόδου των νεοναζί. Ότι ο Καμίνης καλούσε τους «λαθρομετανάστες» να φύγουν από τη χώρα (!!) και άφηνε τους ντόπιους και μετανάστες αστέγους να πεθαίνουν από το κρύο, ενώ έντυνε με πουλόβερ τα δέντρα.

Έτσι επιστρέψαμε στην πραγματικότητα, μια πραγματικότητα κεντροαριστερής υποκρισίας, κυνισμού, απανθρωπιάς, μιας κεντροαριστερής υποταγής στα κυρίαρχα συμφέροντα και δόγματα. Που καθώς φαίνεται έχει και …διεθνιστικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά εμάς, προτάσσουμε το διεθνισμό ως απάντηση στην κρίση, το ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενωμένοι, σε όλες τις χώρες, ενάντια στους αφέντες και τους υπηρέτες τους σε όλες τις χώρες.

Ο «πόλεμος» γίνεται στη δική μας τη χώρα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της φτώχειας.

Και σε αυτόν τον πόλεμο οι μετανάστες δεν είναι «πρόβλημα», είναι σύμμαχοι.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
 

Ετικέτες