Ανακοινώσεις του ΣΥΔΑΠΤΤ και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


6-2-2014

Συνάδελφοι, -ισσες,

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε το ευχάριστο νέο της ένταξης των συναδέλφων της Εθνοdata στο προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας. Το πάγιο αίτημα του Συλλόγου της Εθνοdata και του Συλλόγου μας ικανοποιείται, ελπίζουμε με τους καλύτερους όρους.

Οι συνάδελφοι εργάζονται για χρόνια σε Διευθύνσεις της Τράπεζας, εκτελώντας καθαρά τραπεζικό έργο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα μέσω των υπόλοιπων εταιρειών (ICAP, Mellon, Action Line, CSS, Printec, κλπ). Υπηρετούν ακατάπαυστα ακόμα και για 18 χρόνια τα καθήκοντά τους στην Εθνική. Έχουν τεράστια εμπειρία στο τραπεζικό κομμάτι, είναι ήδη εκπαιδευμένοι και πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, έχοντας την ικανότητα να αναλάβουν ακόμα και θέσεις ευθύνης όπου χρειάζεται.

Τίθεται και πολύ σωστά από συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας ότι μετά την εθελουσία αποχώρηση 2500 υπαλλήλων, υπάρχουν τεράστια κενά προσωπικού τόσο στο Δίκτυο Καταστημάτων όσο και στις Κεντρικές Διευθύνσεις. Σε ορισμένα καταστήματα το προσωπικό έχει μειωθεί ακόμα και κατά 50% με αποτέλεσμα εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας και προβλήματα εξυπηρέτησης για το κοινό. Τα κενά αυτά μπορούν να καλυφθούν από το έμπειρο και ήδη δοκιμασμένο προσωπικό.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον κ. Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας για να συζητήσουμε τα δύσκολα θέματα που απασχολούν το 10% του προσωπικού που απασχολείται στον Όμιλο. Δεν μπορεί να υπάρχει απόρριψη ακόμα και στο αίτημα για συνάντηση. Η άρνηση στο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σωματείο για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Διεκδικούμε συλλογικά αυτό που μας αξίζει, η εμπειρία δείχνει ότι έτσι μπορούμε να νικήσουμε.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

05/02/2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες, Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 13:00, συναντήθηκε η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας με εκπροσώπους της Διοίκησης της ΕΤΕ, και συγκεκριμένα με τους κυρίους Αντωνόπουλο Αντώνιο, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, Χριστοδούλου Νικόλαο, Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου, Χριστόπουλο Δημήτριο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου, και  Γαβρόγλου Βασίλειο, Προϊστάμενο της  Δ/νσης Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου. 

Στη συνάντηση πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Η Διοίκηση της ΕΤΕ προτίθεται να απορροφήσει όλο το προσωπικό της Εθνοdata, στοχεύοντας στην καλύτερη λειτουργία της Τράπεζας και εκτιμώντας την εθελούσια αποχώρηση 2.500 περίπου εργαζομένων και τις συνακόλουθες δυσλειτουργίες.

Θεωρώντας ότι η Εθνοdata παρέχει εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, η Διοίκηση της ΕΤΕ επιθυμεί να μας εντάξει στον Κανονισμό Εργασίας της ΕΤΕ,  στην Επιχειρησιακή Σύμβαση των υπαλλήλων της Εθνική Τράπεζας και στην Κλαδική Σύμβαση της ΟΤΟΕ. Σημειώνεται ότι όλο το προσωπικό της Εθνοdata θα ενταχθεί στο ΤΥΠΕΤ και στο Ταμείο Αυτασφάλειας.

Η απορρόφηση θα γίνει σε διάστημα τριών μηνών. Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των σχετικών εργασιών θα συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης της ΕΤΕ και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata.

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή το σχέδιο της απορρόφησης και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεώτερο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

 

Ετικέτες