Είναι πολλά τα κείμενα που έχουν γραφτεί αυτό το διάστημα με την παραίτηση ή την αποχώρηση συντρόφων από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και όλα εκφράζουν την βαθιά πολιτική διαφωνία μελών και στελεχών μετά την μνημονιακή μετάλλαξη που επέλεξε η ηγεσία του Συριζα και η κυβέρνηση.

Και όλα εκφράζουν την βαθιά πολιτική διαφωνία μελών και στελεχών μετά την μνημονιακή μετάλλαξη που επέλεξε η ηγεσία του Συριζα και η κυβέρνηση.

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου υποθηκεύει ακόμη περισσότερο το μέλλον της χώρας και θα προκαλέσει τεράστια εθνική και κοινωνική καταστροφή σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται επι 5 ετη.

Το πλέον λυπηρό είναι ότι ακυρώνει τους αγώνες και την ελπίδα των μελών και του κόσμου που ψήφισε Συριζα για μια άλλη πορεία για τη χώρα με την πληρη αποδοχή από την ηγεσία του δόγματος ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», μια εναλλακτική που ΔΕΝ συζητήθηκε ΠΟΤΕ.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά παραπάνω, μόνο την αγωνία μας και την επιθυμία μας για το αύριο της αριστεράς, μία αριστερά που θα ειναι όχι στο όνομα, αλλά στην ουσία χρήσιμη για την κοινωνία.

Εμείς, λοιπόν, τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρέντη, αποχωρούμε όχι για να αποφύγουμε τα δύσκολα, αλλά διότι δεν έχει καμία σχέση αυτό που γίνεται σήμερα, με αυτο που πιστέψαμε, παλέψαμε, ματώσαμε.

Αποχωρούμε με πόνο ψυχής, διότι πιστέψαμε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ο φορέας που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρα για μια άλλη πορεία του τόπου με έναν περήφανο λαό, με μια χώρα ανεξάρτητη.

Μετά την αποχώρησή μας δηλώνουμε πως δε “θα καθίσουμε φρόνιμα”.

Με όσες δυνάμεις έχουμε θα προσπαθήσουμε να υπάρξει έκφραση της αριστερας στον τόπο, θα προσπαθήσουμε με όσες και όσους συντρόφους έχουν την ίδια αγωνία να βάλουμε ένα λιθαράκι για μια αριστερά μακριά από μηχανισμούς, συνεννοήσεις κορυφής κλπ, ανοιχτή στην κοινωνία, με δημοκρατια, με ανάδειξη νέων ανθρώπων, χωρις φόβο στο νέο .

Το ξέρουμε ότι αυτό ειναι πολύ δυσκολο, αλλά στην αριστερά είμαστε για τα δύσκολα.

Τέλος, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστό στους συντρόφους και συντρόφισσες που πορευτήκαμε όλα τα χρόνια μαζι και τώρα κάνουμε άλλες επιλογές.

Με σεβασμό και συντροφικότητα αντιμετωπίζουμε την επιλογή τους και είναι βέβαιο πως θα βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα. θα συναντηθούμε ξανά με τους περισσότερους στους αγώνες για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την απαλλαγή από τα μνημόνιακαι την κηδεμονία.

Επίσης, όση βαρύτητα έχει η φωνή μας μία έκκληση για σταμάτημα της ανθρωποφαγίας και των εκατέρωθεν εντεγκλήσεων οι οποίες δεν τιμούν την αριστερά.

Δημητρόπουλος Πέτρος ( συντονοστής ΟΜ Ρέντη)

Ευδαίμων Αγγελική    ( συντονιστικό ΟΜ Ρέντη)

Ευδαίμων Αχιλλέας

Ζερονιάν Γιάννης

Μακαρίδης Μάκης

Μερτινός Γιώργος     ( συντινιστικό ΟΜ Ρέντη)

Μπρούμου Φωτεινή   ( συντονιστικό ΟΜ Ρέντη)

Σούνδιας  Γιώργος

Ετικέτες