Επιστολή διαμαρτυρίας που μας έστειλαν προς δημοσίευση οι σύντροφοι της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα αληθινά δημοκρατικό συνέδριο, τα κείμενα που κατατίθενται με σκοπό να ψηφιστούν σαν σύνολο και πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Κανονισμός, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τα κείμενα αυτά είναι δύο: το Κείμενο Θέσεων και η Κομμουνιστική Πλατφόρμα, που υπογράφεται από 130 μέλη του κόμματος, από 61 διαφορετικές οργανώσεις μελών και 22 πόλεις. Δυστυχώς όμως, δυο μόλις εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου, τα μέλη του κόμματος στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν αυτή τη στοιχειώδη πληροφορία.

 Στο προσυνεδριακό υλικό που στάλθηκε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών σε όλη τη χώρα, δεν διευκρινίστηκε ο χαρακτήρας της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας σαν κείμενο εναλλακτικό στις Θέσεις. Αμέσως μετά, ήρθε η «Αυγή», η οποία κατά την ημέρα δημοσίευσης όλων των κειμένων του συνεδρίου, κατέταξε ετσιθελικά την Κομμουνιστική Πλατφόρμα στα «κείμενα συμβολής». Έπειτα και ενόψει της διεξαγωγής των συνελεύσεων για την παρουσίαση των κειμένων, οι οργανώσεις μελών ενημερώθηκαν ρητά από τον κεντρικό μηχανισμό, ότι στις σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να εισηγούνται δύο ομιλητές, ένας από την ηγετική πλειοψηφία και ένας από την Αριστερή Πλατφόρμα, χωρίς να προβλέπεται ομιλητής για την Κομμουνιστική Πλατφόρμα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι σε όλες τις αναγγελίες προσυνεδριακών συνελεύσεων στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην «Αυγή» - ακόμα και εκεί που η Κομμουνιστική Τάση κατάφερε με δική της πρωτοβουλία να εξασφαλίσει έγκαιρα μια ισότιμη παρουσίαση - δεν αναφερόταν η ύπαρξη ομιλητή για την Κομμουνιστική Πλατφόρμα.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που υπογράφουμε την Κομμουνιστική Πλατφόρμα εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και απευθύνουμε ένα εύλογο ερώτημα στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου : μετά από όλα αυτά, ποιο θα είναι το κύρος της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στο συνέδριο ανάμεσα στα δύο αντιπαραθετικά κείμενα;

Καλούμε κάθε μέλος να μελετήσει προσεκτικά τα βασικά ντοκουμέντα του συνεδρίου που θα κρίνουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος. Ιδιαίτερα, απευθύνουμε έκκληση να μελετηθεί  και να υποστηριχθεί η Κομμουνιστική Πλατφόρμα, διότι συνιστά το πολιτικό εκείνο πρόγραμμα που αν υιοθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμοστεί στην εξουσία, θα οδηγήσει στην πολυπόθητη ανατροπή των Μνημονίων και του καπιταλισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.