Το Σάββατο, κατά την 11η Πράξη των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, το μπλοκ του NPA δέχτηκε δύο φορές επίθεση από 50 ακροδεξιούς. Οργανωμένοι και χρησιμοποιώντας ακραία βία, η φασιστική ομάδα «Les Ζouaves» (που ανέλαβε την ευθύνη), στοχοποίησε σκόπιμα το μπλοκ μας, τραυματίζοντας πολλούς συντρόφους μας.

Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, στο πλευρό των οποίων διαδηλώνουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Οι ομάδες των Κίτρινων Γιλέκων που ήταν παρούσες κατά τις εφόδους του Σαββάτου σοκαρίστηκαν από τις επιθέσεις και κάποιοι διαδηλωτές παρενέβησαν στο πλευρό μας για να αποκρούσουμε τους φασίστες.

Δεν θα τρομοκρατηθούμε! Το NPA θα συνεχίσει να χτίζει με αποφασιστικότητα το κίνημα ενάντια στον Μακρόν και τις αντικοινωνικές του πολιτικές, και θα είναι παρόν στις επόμενες κινητοποιήσεις της 12ης Πράξης των Κίτρινων Γιλέκων το επόμενο Σάββατο.

Η παρουσία της ακροδεξιάς στις δράσεις των Κίτρινων Γιλέκων είναι ένα δηλητήριο για το κίνημα: η επίθεση που δεχτήκαμε είχε στόχο να διαλύσει την κινητοποίηση, να την αποδυναμώσει και προφανώς εξυπηρετεί την εξουσία.

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με τις οργανώσεις της κοινωνικής και της πολιτικής Αριστεράς, όπως και με τις διάφορες ομάδες των Κίτρινων Γιλέκων, για να συζητήσουμε από κοινού μια απάντηση στις δράσεις αυτών των ακροδεξιών ομάδων, ώστε να μην πάψουν να επιτίθενται σε κοινωνικές κινητοποιήσεις. 

Ετικέτες