Μία μόλις ημέρα μετά τη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, μια ημερομηνία ορόσημο για τη νεολαία ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν τελείως απρόκλητα στους/ις φοιτητές/τριες που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Παιδείας με αποφάσεις των Φοιτητικών τους Συλλόγων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δε διστάζει να βγάζει φωτογραφίες με νεοναζί , χτύπησε για μια ακόμη φορά όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η δικαιολογία μάλλον είναι η ίδια με τη δικαιολογία και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έκλειναν το μάτι στην ακροδεξιά και κατέστειλαν το κίνημα: η τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Το ιδιαίτερο στη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ, ήταν η μεθόδευση αυτής της επίθεσης. Η μπροστινή είσοδος του προαυλίου του Υπουργείου ήταν κλειστή για τους διαμαρτυρόμενους. Μετά από μία ώρα συγκέντρωσης, άνοιξε η πίσω είσοδος του προαυλίου και οι φοιτητικοί σύλλογοι μπήκαν οργανωμένα στο χώρο. Όταν έφτασαν στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να μιλήσουν με κάποιον εκπρόσωπο του Υπουργείου, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς. Πρόκειται για ένα περιστατικό βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που όσο και αν προσπαθούσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου να μας πείσουν ότι ήταν τυχαίο και ότι δε γνώριζαν τίποτα, δεν έπειθαν κανένα. Υπουργείο και αστυνομία προσπάθησαν να εγκλωβίσουν το σώμα των φοιτητών στο προαύλιο προκειμένου να το χτυπήσουν.

Απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής να απαντήσουμε με τους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας. Να δείξουμε ότι η νέα γενιά δεν τρομοκρατείται και θα βρίσκεται και αύριο στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους που απεργούν. Να τους κάνουμε σαφές ότι τα σχέδιά τους για το τσάκισμα της δημόσιας εκπαίδευσης δε θα περάσουν. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι όσο υπάρχει φτώχεια, καταπίεση και καταστολή, τόσο θα υπάρχουν αγώνες που θα δυναμώνουν τη συλλογική μας ταυτότητα.

Ετικέτες