Με την ανακοίνωση της κυβερνητικής πρόθεσης να καταθέσει ένα τερατώδες κυριολεκτικά νομοσχέδιο που απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση. Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, η Επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Μίλησαν, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός, και η Ουρανία Σταυρακάκη, από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα είπαν οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί, αναλύοντας και ξετινάζοντας τις εξωφρενικές αλλά και αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η λαϊκή αντίσταση για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο είναι αυτονόητα μονόδρομος. Ήδη στη συνέντευξη ανακοινώθηκαν κάποιες πρώτες κινηματικές απαντήσεις.

  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, θα υπάρξει κινητοποίηση στην πλατεία Κάνιγγος καθώς και μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας.
  • Την Τρίτη 7 Ιουλίου, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση.

Την Επιτροπή στηρίζουν: Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ανένταχτοι/ες. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή παραμένει ανοιχτή, επιδιώκοντας τη διεύρυνσή της με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, μαζικών φορέων, αγωνιστών και αγωνιστριών.

Ετικέτες