Εργαζόμενε/η, Άνεργη/ε στην Κύπρο, Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές , τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη Ευρώπη. Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μέσω των πολιτικών του εκπροσώπων στην ΕΕ, στη βουλή, στα ΜΜΕ και στους χώρους εργασίας, εξαπολύουν μια δίχως προηγούμενο λυσσαλέα επίθεση στα κεκτημένα των εργαζομένων , προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα όσα κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες μας , είναι ο λόγος της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Οι τράπεζες που ως πρόσφατα πλούτιζαν από τον ιδρώτα μας,   που τζόγαραν και πώλησαν  τη ζωή και  το μέλλον μας  χωρίς τη συγκατάθεσή μας,  έρχονται να μας ζητήσουν και τα ρέστα.  Ενώ αυτοί ζούσαν και ζουν πλουσιοπάροχα με τα κέρδη που έκαναν πάνω στις πλάτες μας, τώρα καλούμαστε να επωμιστούμε τις ζημιές τους, αφού μάς τις φόρτωσαν σαν  δημόσιο χρέος. 

Η εδώ και μήνες διχόνοια και φόβος που προσπαθούν να μας μεταδώσουν, οι φόροι, οι απολύσεις και οι περικοπές που μας επέβαλαν, δεν τους έφταναν. Θέλουν τώρα να μας κλέψουν και τις αποταμιεύσεις, εμάς και των παιδιών μας.  

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΝΑ  ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Αυτή η πράξη τους, να μας κλέψουν τους κόπους μας, είναι μόνο η συνέχιση της επίθεσής τους εναντίον μας. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ! Απολύσεις, μεγαλύτερη περικοπή μισθών, περαιτέρω πλήγμα στα εργατικά κεκτημένα, ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών. Ακόμα, περισσότεροι/ες από εμάς θα μείνουν άνεργοι, επαίτες των πενιχρών επιδομάτων που μας δίνει αυτό που έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας, το οποίο παλέψαμε να δημιουργηθεί  και το οποίο πάνε να διαλύσουν. Η δημόσια υγεία και  παιδεία παύουν να είναι δωρεάν. Η όποια μικρή βοήθεια παίρνουμε ως μάνες, συνταξιούχοι, φοιτητές, θα πουν ότι αδυνατούν να μας τη δίνουν πλέον.

Όλα αυτά όμως δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Τράπεζες και πολυεθνικές  ελέγχουν την ΕΕ και τα κράτη στα οποία ζούμε. Η «μοίρα» όλων των εργαζομένων στον κόσμο προαποφασίστηκε.  Το μόνο που θέλουν είναι να προστατέψουν τα πλούτη τους, τη βόλεψή τους και φυσικά αυτό το έκτρωμα που λέγετε καπιταλισμός. Τα πλούτη τους  είναι προϊόν  του κόπου και ιδρώτα μας.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, άνεργη στη Κύπρο! Η επίθεση τους είναι καθολική. Αυτοί δεν βλέπουν ούτε εθνικότητα, ούτε φύλο, ούτε χρώμα. ΜΟΝΟ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! Είναι χρέος μας,  στην αντεπίθεσή μας, να μας βρουν όλους μαζί στο δρόμο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ

  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

  • ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

Ετικέτες