Ξαναγράφει ο άγνωστος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητό rproject,

 

Μου ζητάς εκ νέου να σχολιάσω τη συγκυβερνητική, επικοινωνιακή διαχείριση του τριτοτέταρτου μνημονίου, το οποίο ψηφίσαμε μόλις πριν από μια εβδομάδα, καθώς, όπως όλα τα σοβαρά δημοσιεύματα των πλέον έγκυρων, συστημικών ΜΜΕ αναφέρουν, το τρίτο και 3/4 μνημόνιο θα συμπληρωθεί άμεσα και εσπευσμένα από νέες διατάξεις και αναδιατυπώσεις, καθώς οι αγαπημένοι μας προστάτες – δανειστές – θεσμοί δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας – κοινώς, αν η εφαρμοσμένη, νεοφιλελεύθερη πολιτική ήταν ολυμπιακό άθλημα, χάνουμε προς στιγμήν την πρόκριση στους Μνημονιακούς Αγώνες του Βερολίνου και των Βρυξελλών και πασχίζουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με νέα ρεκόρ λιτότητας, φοροεπιβολής και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και των δανείων με εγγύηση την ακίνητη ιδιοκτησία του απλού κόσμου.

 

Έτσι εξηγείται και η προσπάθεια αντιπερισπασμών από πλευράς βουλευτών και θεσμικών μας παραγόντων, οι οποίοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα πρωταγωνίστησαν στο τηλεοπτικό άθλημα της μεγαλύτερης κοτσάνας και της περισσότερης στάχτης στα μάτια για το πόσο εγκληματικό, αντισυνταγματικό ή όχι και τόσο μνημονιοκρατικό ήταν το μνημόνιο 3/4, που μόλις είχαμε ψηφίσει. Αν και η εβδομάδα ξεκίνησε κάπως διαφορετικά, καθώς προηγήθηκε ο τριήμερος εορτασμός που κήρυξε η «Εφημερίδα των Συντακτών» προς τιμήν της οσίας Βασιλικής Κατριβάνου της Μνημονιολύτριας, γεγονός που έχει προκαλέσει μια σχετική αμηχανία και κάποιον προβληματισμό στις γραμμές μας – για δες τι συμβαίνει όταν καταψηφίζει κάποια δύο άρθρα και όχι ολόκληρο το μνημόνιο, όταν παραιτείται κανείς από βουλευτής, αλλά όχι και από το κόμμα που τον ή την ανέδειξε βουλευτή ή βουλεύτρια όπως προτιμούσε η ίδια να συστήνεται, όταν ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω στην ΚΟ, αλλά προετοιμάζεται για ταχύρυθμο πρόγραμμα λεύκανσης της περιστεράς μέσω του κόμματος και των φιλικών ΜΜΕ.

 

Το φαινόμενο Κατριβάνου διαδέχθηκε στη σκυταλοδρομία δημόσιας προβολής ο γνωστός ήπιος και μετρημένος υπουργός Άμυνας, σύντροφος Πάνος Καμμένος – σύντροφο τον αποκαλεί κατ' ιδίαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο σύντροφος Πάνος λοιπόν ξεσκόνισε τις ανύπαρκτες συνταγματικές γνώσεις του και αποφάνθηκε στεντορείως ότι η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά είναι και αντισυνταγματική και εγκληματική – με απλά λόγια ο Καμμένος είναι και διαπρεπής συνταγματολόγος και επιφανής ποινικολόγος, ταυτόχρονα. Βέβαια, του ξέφυγε ότι όλο το μνημονιακό καθεστώς είναι αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υπουργό που παίζει τακτικά εικονικό πόλεμο με τα πραγματικά στρατιωτάκια του και ας όψεται η ανάγκη των δανειστών. Προτού συνεχίσω, ας σας υπενθυμίσω ότι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από μερικά χρόνια, συνεπικουρούμενος από τον τότε βουλευτή του, Παύλο Χαϊκάλη, ισχυριζόταν με το ίδιο πάθος και λάθος ότι η αντιπολίτευση μπορούσε δήθεν να προκαλέσει εθνικές εκλογές αν παραιτούνταν τουλάχιστον 60 βουλευτές της από τις έδρες τους – μια μπούρδα μεγατόνων και ένα ψέμα τεράστιων διαστάσεων.

 

Προτού ο Πάνος ουρλιάξει τρεις φορές για το πόσο αντισυνταγματικός και εγκληματικός είναι ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά – τον οποίον κατά τα άλλα τον έχει υπερψηφίσει και αποδεχθεί από το καλοκαίρι του 2015 – τον ακολούθησε στο παραλήρημα «ψηφίζω αντισυνταγματικά και το λέω με περηφάνια» ο βουλευτής μας Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός, για τον οποίο ενίοτε αναρωτιόμαστε αν ανήκει στη δική μας ΚΟ ή στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί είναι τουλάχιστον η δεύτερη φορά που ακολουθεί κατά πόδας τον Πάνο Καμμένο στις παραληρηματικές εξάρσεις του – η πρώτη ήταν το περασμένο καλοκαίρι, αρχές του φθινοπώρου, όταν ο Καμμένος ισχυριζόταν στην Κω, ότι η ίδρυση ενός χοτ σποτ για μετανάστες θα κατέστρεφε τον τουρισμό στο νησί, όταν ο καταγόμενος από το νησί βουλευτής μας άρχισε να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις για τον Ξένιο Κώο Δία, πλησίαζαν και οι κάλπες βλέπεις και ήταν ευαίσθητες και οριακές οι ισορροπίες εκλογής.

 

Και ενώ θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τους Καμμένο και Καματερό, συνέχισε να συντηρεί το θέμα στον αφρό της επικαιρότητας ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφήνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα υπονοούμενα για τη στάση των εταίρων μας δανειστών στην επιμονή για την επιβολή του στα νησιά. «Ήθελαν να πλήξουν τον τουρισμό μας οι ανταγωνιστές μας, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα», υπονόησε ευθέως ο πρόεδρος της Βουλής. Αφού χειροκρότησα τον όψιμο συνταγματικό ζήλο του προέδρου της Βουλής, καταρχάς αναρωτήθηκα γιατί πέρυσι περίπου τέτοια εποχή αλλά και εν συνεχεία, άφηνε άλλου είδους υπονοούμενα για τη συνταγματική προσκόλληση και τυπολατρία της προκατόχου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου – υπερασπιστής και Ηρακλής του Συντάγματος πάρτ τάημ δεν υπάρχει ούτε και νοείται, σύντροφε πρόεδρε. Κατόπιν σκέφτηκα το εξής: Αντί ο πρόεδρος της Βουλής να μας αφήνει με τις απορίες και τα υπονοούμενα για τη στάση των δανειστών στο θέμα των έμμεσων, φορολογικών εσόδων από τα νησιά, καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσει – αν βέβαια γνώριζε και γνωρίζει – τι πραγματικά συντελείται με τον ΦΠΑ ή το τέλος παρεπιδημούντων, που εισπράττεται πια από τους δήμους (ήταν και προϊστάμενος υπουργός των ΟΤΑ, πέρυσι τέτοια εποχή) ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Τι εισπράττεται, ή καλύτερα, τι δεν εισπράττεται ειδικά μάλιστα όταν κομπορρημονεί και καυχιέται το σύμπαν της τουριστικής επιχειρηματικότητας  και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ότι κάθε χρόνο και φέτος η χώρα θα σπάσει κάθε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας;

 

Γιατί, επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσω, ότι οι «κακοί» ξένοι αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού για τις αφίξεις, τα εκτιμώμενα έσοδα, την έκρηξη τουριστικής προσέλκυσης και τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα φορολογικά έσοδα από νησιά και βουνά με τουριστικό πρόσημο, όπως θα έλεγε και ο Νίκος Βούτσης, και έχουν εύλογες απορίες, καθώς οι αριθμοί ή είναι κάλπικοι και πλασματικοί ή απλώς δεν κουμπώνουν μεταξύ τους με τίποτα. Με απλά λόγια, η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή των υγιών επιχειρηματιών του τουρισμού κάνει και αυτή άλματα, εφάμιλλα των καθημερινών, μνημονιακών κυβιστήσεων μας.

 

Και ποιος πληρώνει στο τέλος τον νέο εισπρακτικό κύκλο του τριτοτέταρτου μνημονίου, από τη στιγμή που δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές; Μα φυσικά, ο κόσμος του ΝΑΙ όπως είπε και ο Γιώργος ο Κυρίτσης και πέσατε, αλήτες, να τον φάτε! Ο κόσμος που είπε όντως ΝΑΙ στη ρήξη και την άρση της λιτότητας, ο λαός που είπε ΝΑΙ σε έναν άλλον κόσμο που ήταν εφικτός, ο ψηφοφόρος που είπε ΝΑΙ σε μια άλλη προοπτική της χώρας, ο νέος, ο άνεργος, ο εργαζόμενος που είπε ΝΑΙ στην αναμέτρηση και τη σύγκρουση με την Ευρώπη, ψηφίζοντας πρώτα ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 και κυρίως ψηφίζοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015. Ε, αυτόν τον κόσμο φορολογούμε, λεηλατούμε, εξανδραποδίζουμε, παραδίδουμε στην πυρά της λιτότητας, απλά ο Κυρίτσης μπερδεύτηκε κομματάκι, δείξτε κατανόηση, την ίδια κατανόηση που έπρεπε να δείξετε και για την Άννα Βαγενά. Μπορεί να είπε ανιστόρητα ψεύδη για το πόσο υπέμειναν οι λαϊκές μάζες στωικά και αδιάφορα την τουρκοκρατία, αλλά ο παραλληλισμός με το σήμερα και με τα επόμενα 99 χρόνια είναι σωστός, εφόσον μας αφήσετε στην πολιτική μας ησυχία και ραστώνη, μας αφήσετε ως ηγέτιδες τάξεις να βαθύνουμε την εξάρτηση από τους εταίρους-όπως έκαναν τουρκοντυμένοι πρόκριτοι και Εκκλησία περίπου 400 χρόνια  - κοινώς αν δεν κάνετε τα πάντα για να μας ρίξετε, σύντομα και άμεσα.

 

Έως τότε, έως δηλαδή την πιθανή πτώση μας, προσωπικά θα συζητήσω με τον εξίσου ευαίσθητο για θέματα συνταγματικότητας και νησιωτικότητας – όντας σπουδαγμένος στα θατσερικά, βρετανικά νησιά, υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την επιβολή νέων φόρων, εμπνευσμένων από τη μακραίωνη παράδοση του Ελληνισμού, της τουρκοκρατίας και της δημογεροντίας των πειθήνιων συνεργατών της Υψηλής Πύλης. Για παράδειγμα, γιατί να μην επαναφέρουμε το αργομουνιάτικο, διπλό χαράτσι στα νησιά; Θα ήταν μια κάποια λύσις...