Χιλιάδες κόσμου στην κινητοποίηση-απάντηση για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου και των άλλων καταλήψεων.

Περισσότερα από 3.000 άτομα βρέθηκαν το απόγευμα (13/3) στην πλατεία Γαρδένιας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς, με σκοπό την καταδίκη της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου (που κατέληξε σε 7 συλλήψεις), αλλά και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου, όπου στεγάζονταν αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι. Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση, στο χώρο φιλοξενούνταν και αρκετοί πρόσφυγες.

Ακολούθησε μαζική πορεία με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων, με αντικατασταλτικά και αντικυβερνητικά συνθήματα. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα γύρω στενά ήταν ισχυρή, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις με χημικά κατά διαδηλωτών. 

Για το Δήμο Ζωγράφου βέβαια, η σημερινή μέρα αποτελεί «δικαίωση των αγώνων για να γίνει η βίλα πολιτιστικό κέντρο της πόλης, στη διάθεση όλων των κατοίκων και της νεολαίας». Μόνο που η δήθεν «αριστερή» δημοτική αρχή, ξεχνάει πως η χρήση της βίλας είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων και των κινημάτων που πέτυχαν το χαρακτηρισμό της ως «χώρου πρασίνου» και όχι των δυνάμεων καταστολής.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται καθημερινά. Την ώρα που χρυσαυγίτες και μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, παρά τα κακουργήματα που βαραίνουν τη σκοτεινή διαδρομή τους, στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής βρίσκονται στέκια αντιεξουσιαστών και χώροι φιλοξενίας προσφύγων. Ο ανταγωνισμός με τον Άδωνι και τον Μητσοτάκη στην επιβολή της ατζέντας «νόμου και τάξης» και η  αντιμετώπιση των θυμάτων του πολέμου και της φτώχειας, με ρατσιστικά μέτρα αποκλεισμού και απομόνωσης σε στρατόπεδα-φυλακές, αποτελούν πια μόνιμα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής. Η μνημονιακή λιτότητα και η μνημονιακή τρομοκρατία εξάλλου πάνε χέρι-χέρι. Και που ξέρεις, ίσως ο Τσίπρας και η παρέα του προσελκύσουν και κανένα συντηρητικό ψηφοφόρο από το "μαντρί" της ακροδεξιάς…Αν και το πιθανότερο είναι να ενισχύσουν το "μαντρί".

Ετικέτες