Η εκ των υστέρων δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για τη στάση ντροπής που τήρησε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το χρέος, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο σημερινός Υπουργός των Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, που κατά τον Ν. Κοτζιά προέτρεψε σε αποχή από την ψηφοφορία, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι κεντρικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας της παραιτηθείσας κυβέρνησης και εκ των πιο στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα. Ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει, λοιπόν, τον Χουλιαράκη, ότι κινήθηκε ερήμην του Αλ. Τσίπρα. Ενδιαφέρον!

Πέραν αυτού, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Κοτζιάς δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για τη στάση που θα τηρούσε η Υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ; Έγινε σχετική επικοινωνία; Με ποιον; Ή μήπως υπήρξε ολιγωρία και στάση αναμονής;

Αν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ολιγωρία και αμέλεια απέναντι στην επικείμενη ψηφοφορία στον ΟΗΕ, αυτό δείχνει ανευθυνότητα, ενώ αν υπήρξε προτροπή και υπόδειξη για αποχή υποδηλώνει επικίνδυνη αντίληψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας οφείλουν να μας που τι από τα δύο συμβαίνει.

Ό,τι, όμως, και αν ισχύει, η βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα είναι τεράστια, η ευθύνη βαρύτατη και τη χρεώνεται προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας.