Ενώ ρημάζει τις ζωές των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η ΝΔ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα μνημόνια, τη λιτότητα, τη φτώχεια, χρησιμοποιώντας εθνικιστικές υστερίες.

Δια του Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή του στην Α Θεσσαλονίκης, Γιάννα Γαϊτάννη, για "σύμπραξη με το σκοπιανό αλυτρωτισμό", με αφορμή συνέντευξη της τελευταίας πριν τρεις εβδομάδες. Το κόμμα του Σαμαρά, στο εθνικιστικό παραλήρημά του, θυμήθηκε να καταγγείλει και την συμμετοχή οργανώσεων και νέων του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση ειρήνης και αλληλεγγύης στην πόλη των Σκοπίων το 2008, ενώ στο πλευρό του (καθόλου τυχαία) συντάχθηκε η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή που ζητά «απελάσεις» αριστερών αγωνιστών. Μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, η ΝΔ απάντησε ζητώντας «δηλώσεις εθνικοφροσύνης», πιστή στο μετεμφυλιακό κατήφορο που έχει πάρει.

Το Rp δημοσιεύει δήλωση-απάντηση της Γιάννας Γαϊτάννη:

Μια σύντομη απάντηση στις επιθέσεις της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής

«Το ψέμα και η αντιστροφή της πραγματικότητας αποτελούν παράδοση για τα στελέχη της ακροδεξιάς και της δεξιάς. Η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εμού από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το επιβεβαιώνει.
Το επιβεβαιώνει, η υποτιμητική εκ μέρους τους αναφορά στις διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, όπου συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για ανευθυνότητα, όσοι συνεργάζονται ανοιχτά με τους τρομοκράτες της Χρυσής Αυγής μόνο και μόνο για να εκφοβίσουν την Αριστερά και το κοινωνικό κίνημα. Είμαστε συνηθισμένοι στις κατηγορίες. Οι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών μάς έχουν κατηγορήσει συχνά επειδή απαιτούμε μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Αυτοί που καρπώνονται κέρδη και μίζες δισεκατομμυρίων από τους εξοπλισμούς, τους οποίους δικαιολογούν ακριβώς με την καλλιέργεια εθνικισμών και ψεύτικων φόβων στο λαό».

Αντί σχολίου από το Rp, η φωτό από την "επίμαχη" διαδήλωση που κατακεραυνώνεται από δεξιούς, ακροδεξιούς και νεοναζί:

Διαδηλωτές και από τις δυο μεριές των συνόρων πορεύονται ενωμένοι με τα πανώ τους να καταφέρονται ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό στις δύο χώρες. Το πλακάτ διαδηλωτή, γραμμένο και στις δύο γλώσσες, τα λέει όλα:

«Όσο μισούμε ο ένας τον άλλον, αυτοί μας αδειάζουν τις τσέπες».

Ετικέτες