ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στη Ν. Φιλαδέλφεια μια πρωτοφανής εκτροπή, με  χαρακτηριστικά κατατρομοκράτησης και άμεσης άσκησης βίας ενάντια σε όσους/ες υπερασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, προσπαθώντας να θέσουν κάποιους κανόνες απέναντι στο σχέδιο κατασκευής μιας θηριώδους - για τα δεδομένα της περιοχής - «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου  στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί καν τις ανάγκες των  ερασιτεχνικών  σωματείων. Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό οικισμό και την περιοχή ολόκληρη.  Ακραίες ομάδες οπαδών που χρησιμοποιούν φασιστικά σύμβολα και πρακτικές τρομοκρατούν μια ολόκληρη περιοχή, μετατρέποντάς την σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν τους οπαδικούς «στρατούς» για να τρομοκρατούν τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ, για να πιέζουν και τις κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους με νομοθετικές πράξεις.

Επιπλέον, σε αυτό το κλίμα που έχει κυριαρχήσει στην περιοχή, οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις (που συμπεριλαμβάνουν εξώδικα & απειλές), τα οποία η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει ήδη από το Μάρτιο του 2017.

Σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν στην Φιλαδέλφεια, αλλά, την ασυδοσία στην υφαρπαγή γης και δημόσιων πόρων στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης  την συναντήσαμε ήδη στα λιμάνια και τα αεροδρόμια και την είδαμε στο Ελληνικό και αλλού. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι η ώρα να αντισταθούμε:

  • Για να μην γίνουν οι πόλεις βορά στα σχέδια κάθε μεγαλοεπιχειρηματία
  • Για το δικαίωμα των κατοίκων να εκφράζουν χωρίς φόβο τις απόψεις τους
  • Για βιώσιμες ανθρώπινες πόλεις
  • Για έναν αθλητισμό για όλους/ες μακριά από τις αθλιότητες που δημιούργησε η ακραία εμπορευματοποίησή του

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πολίτες και τη δημοτική αρχή μιας ολόκληρης περιοχής. Αντιδρούμε συλλογικά και καλούμε όλο τον κόσμο που θέλει να προλάβει την επανάληψη των φαινομένων αυτών και αλλού, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής που έχει υψωθεί.

Συμμετέχουμε μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας,

τη Δευτέρα 15 Μαΐου στην πλατεία της πόλης.