ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ

Στις 7/12, η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» –που αυτοαποκαλείται τρομοκρατική και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή Αμίρ στη Δάφνη– με ανώνυμο τηλεφώνημα στα γραφεία της ΔΕΑ, προειδοποίησε για ένοπλα χτυπήματα κατά της οργάνωσης, των μελών της και των μελών της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» λόγω της «αντεθνικής δράσης» τους.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια απόπειρα αναβάθμισης της δράσης των φασιστικών συμμοριών, διότι παρότι παραμένει στο θρασύδειλο επίπεδο του ανώνυμου τηλεφωνήματος, ξεφεύγει από τις συνήθεις «ανώνυμες» επιθέσεις σε μετανάστες ή μεμονωμένους αγωνιστές, απειλώντας ευθέως μια πολιτική οργάνωση του εργατικού κινήματος και όποιον σχετίζεται με αυτήν. Είναι η «αναμενόμενη» συνέχεια μιας προσπάθειας κλιμάκωσης της δράσης των φασιστικών συμμοριών το προηγούμενο διάστημα, με συστηματικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, πολιτικά στέκια.

Η κλιμάκωση αυτή έχει τη ρίζα της:

α) Στο βάθεμα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Τη συνέχιση της «διαχείρισης» της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού με ακόμη πιο βάρβαρα Μνημόνια, που φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν και ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, αναπαράγοντας τον κανιβαλισμό, το μίσος προς τον πιο φτωχό και αδύναμο, το μένος απέναντι σε αυτόν που αγωνίζεται ενάντια στη βαρβαρότητα, για να διατηρήσει την ατομική, συλλογική και ταξική αξιοπρέπεια του. Πρόκειται για τη μετατόπιση και πλήρη υιοθέτηση, από σύσσωμη την γελοία (νεο- και παλαιό-) μνημονιακή κουστωδία, της ακροδεξιάς πολιτικής ατζέντας και πρακτικής, με πρόσφατο δείγμα και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

β) Στη μισάνθρωπη και φασιστικής κοπής πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σε συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, θαλασσοπνίγοντας και εγκλωβίζοντας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες «κολασμένους της γης», θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και λεηλασίας (όπου είναι συνένοχη η ελληνική αστική τάξη).

γ) Στην ατιμωρησία των φασιστών και της δράσης των συμμοριών τους από την αστική δικαιοσύνη, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής, όπου 4 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα η δίκη ακόμη συνεχίζεται, με όλους τους κατηγορούμενους να είναι εκτός φυλακής – ακόμη και ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς. Την ίδια στιγμή δύο αθώοι νέοι, ο Περικλής και η Ηριάννα κρατούνται φυλακισμένοι με ανύπαρκτα στοιχεία. Η αστική δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή αλλά δικάζει και με πλήρη επίγνωση των ταξικών της συμφερόντων.

δ) Στην ανοχή της πανθομολογούμενης ύπαρξης σχέσεων μεταξύ των φασιστικών συμμοριών και των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών (αστυνομία, στρατός (π.χ. διαλέξεις Μπαλτάκου σε σχολές στρατού και ΕΛΑΣ για το βιβλίο του με θέμα… την Κρυπτεία στην αρχαία Σπάρτη), δικαστικό σώμα). Σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, όσο το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο για τη διαχείριση των τρανταγμών και εκρήξεων από την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Με την υποστήριξη ενός αστικού πολιτικού σκηνικού σε αποσύνθεση, μέσω της χτυπήματος (ως και πλήρους κατάργησης) των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, σε μια κατάσταση όπου εξελίσσεται και παγιώνεται ως δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Οι φασιστικές απειλές πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, φτωχούς μαζί. Όλους όσους καθημερινά αντιμετωπίζουμε την εκμετάλλευση του αφεντικού, τον εξευτελισμό της ανέχειας, το μαχαίρι του φασίστα, το γκλομπ του μπάτσου, το σφυρί του δικαστή, κάθε φορά που διεκδικούμε το δίκιο μας. Πρέπει να απαντηθούν με οργάνωση σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονιά, σχολείο και σχολή και με αγώνες, μαζικούς μαχητικούς και ανυποχώρητους, ενάντια στους φασίστες και κυρίως ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που τους ξερνάνε. Πρέπει να απαντηθούν με την οργάνωση της μαχητικής αυτοάμυνας του κινήματος. Αυτό ισχύει στο μέγιστο βαθμό για κάθε χτύπημα ενάντια σε οργανώσεις του εργατικού κινήματος, όπως η τωρινή απειλή ενάντια στους συντρόφους της ΔΕΑ – προς τους οποίους δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και την ετοιμότητά μας για κάθε αναγκαία πρακτική ενέργεια. Ο φασισμός θα τσακιστεί στους δρόμους!

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ετικέτες