Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει και προτείνει, προς το παρόν μια και μετά το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να μην εκφράζουμε βεβαιότητες, ένα με­τα­βα­τι­κό πρό­γραμ­μα προς τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, αξιο­ποιώ­ντας ση­μα­ντι­κές εμπει­ρί­ες της ελ­λη­νι­κής αλλά και της διε­θνούς Αρι­στε­ράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε, δεν διασπάστηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι αυτή την στιγμή έχει κοινό όνομα με τον πολιτικό σχηματισμό που κέρδισε τις εκλογές τον Γενάρη του 2015. Οι ιδρυτικές πολιτικές αποφάσεις του, το καταστατικό του και οι αποφάσεις των οργάνων του δεν υπάρχουν. Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς διαλύθηκε, με χιλιάδες μέλη και στελέχη του να αποχωρούν και ένα νέο κόμμα διατηρώντας το ίδιο όνομα, με χαρακτηστικά καθαρά κυβερνητικά και αρχηγικά που αποφάσισε να υπηρετεί μνημονιακή πολιτική δημιουργήθηκε

Από την άλλη και με βάση τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το μνημόνιο,  δημιουργήθηκε ένας σχηματισμός που θέλει να διαμορφώσει ένα μέτωπο που θα εκφράσει πολιτικά την δυναμική και τις πολιτικές επιλογές που εκφράστηκαν με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Παρότι με τους συντρόφους που συμμετέχουμε στο εγχείρημα, διαφώνησα με το χρόνο που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ –εγώ το έκανα από τις 17/7-, μια και ήμουν υπερ της άμεσης άρσης στήριξης στην κυβέρνηση και της ανεξαρτητοποίησης από την ώρα που ήρθε το μνημόνιο, προβλέποντας ότι τα όργανα του κόμματος δεν θα κάνουν τίποτε, αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ για τους παρακάτω λόγους:

1.     Αποφυγή της ιταλοποίησης της αριστεράς και της απόσυρσης δυνάμεων από την αγωνιστική παρουσία κύρια στα κινήματα και στο δρόμο.

2.     Για να συμμετέχω και εγώ με όσες δυνάμεις έχω στην καταγραφή ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου εκλογικού ποσοστού, το οποίο θα δείξει στην κοινωνία, μαζί με το ποσοστό άλλων αριστερών δυνάμεων που δεν συμμετέχουν, ότι το ΟΧΙ δεν νικήθηκε στην κοινωνία.

3.     Για να συμμετέχω και εγώ στην δημιουργία ενός φορέα αυτοοργάνωσης, ενός φορέα ανοιχτού και δημοκρατικού με μεταβατικό πρόγραμμα προς το σοσιαλισμό, ο οποίος όμως θα έχει και λύσεις για το τώρα. Λύσεις τόσο στο εσωτερικό, όπως μνημόνιο για το κεφάλαιο, μέτρα ανακούφισης του κόσμου της εργασίας, κοινωνικοποίηση των τραπεζών και πυλώνων της οικονομίας, λύσεων που υπήρχαν και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς το εξωτερικό, με στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους και κατά συνέπεια έξοδο από το ευρώ και ρήξη με την ΕΕ όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη

4.     Για να συναντήσω συντρόφους που έχουμε τις ίδιες κοινές ανησυχίες από όποιον χώρο και αν προέρχονται στην μεγάλη μάχη ενάντια στο μνημόνιο, και μέσα από την σύνθεση να δυναμώσουμε την πολιτική έκφραση της τάξης μας. Μάχες που είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθούν άμεσα μια και το 56% των μέτρων πρέπει να περάσουν μέχρι τέλος του χρόνου.

5.      Γιατί η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει και προτείνει, προς το παρόν μια και μετά το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να μην εκφράζουμε βεβαιότητες, ένα με­τα­βα­τι­κό πρό­γραμ­μα προς τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα,  αξιο­ποιώ­ντας ση­μα­ντι­κές εμπει­ρί­ες της ελ­λη­νι­κής αλλά και της διε­θνούς Αρι­στε­ράς. 

6.     Γιατί η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει σε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά κινήματα.

Θεωρώ λοιπόν την λαϊκή ενότητα σαν μία πολύ καλή βάση για πολιτική συμφωνία που μετά τις εκλογές θα εμπλουτισθεί. Σε αυτή την προσπάθεια και ειδικά τώρα στον πολύ σύντομο προεκλογικό χρόνο υπάρχουν και λάθη και καθυστερήσεις. Όμως αυτά δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην συμμετοχή μου σε μία αναμέτρηση που πιστεύω ότι θα κρίνει πολλά για την αριστερά τόσο στην χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια.