Παρουσία περίπου 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται έπειτα από κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού έξω από την ελληνική πρεσβεία με την συμμετοχή της γαλλικής Αριστεράς.

Ακού­στη­κε ξανά έπει­τα από 39 χρό­νια το σύν­θη­μα «Ψωμί, Παι­δεία, Ελευ­θε­ρία» που είναι πιο επί­και­ρο από ποτέ. Όλοι και όλες στους αγώ­νες – Όλοι και όλες στους δρό­μους... Να τους διώ­ξου­με!

Η συ­γκέ­ντρω­ση έγινε έξω από την πρε­σβεία της Ελ­λά­δας, σε αλ­λη­λεγ­γύη με τον ελ­λη­νι­κό λαό που αγω­νί­ζε­ται ενα­ντί­ον της από­φα­σης της ελ­λη­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης για την απα­γό­ρευ­ση των δια­δη­λώ­σε­ων κατά την επί­σκε­ψη της Α. Μέρ­κελ -μια από­φα­ση που βρί­σκε­ται σε ευ­θεία γραμ­μή με την αυ­ταρ­χι­κή εκτρο­πή που συ­νο­δεύ­ει την εφαρ­μο­γή των πο­λι­τι­κών λι­τό­τη­τας. Με μια ανα­κοί­νω­ση που θυ­μί­ζει την πε­ρί­ο­δο της δι­κτα­το­ρί­ας των συ­νταγ­μα­ταρ­χών, η Ελ­λη­νι­κή Αστυ­νο­μία απα­γό­ρευ­σε συ­να­θροί­σεις και δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην Αθήνα, από τις 9 π.μ. το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ για λό­γους δη­μό­σιας ασφά­λειας και δια­τή­ρη­σης της κοι­νω­νι­κο-οι­κο­νο­μι­κής ζωής του κε­φα­λαί­ου. Η από­φα­ση αυτή ελή­φθη στο πλαί­σιο του νο­μο­θε­τι­κού δια­τάγ­μα­τος 794/1971 της στρα­τιω­τι­κής δι­κτα­το­ρί­ας «περί δη­μο­σί­ων εκ­δη­λώ­σε­ων».

Το κεί­με­νο και η φω­το­γρα­φία είναι από τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Πα­ρι­σιού.

Ετικέτες