Η Εργατική Αριστερά έκλεισε 18 χρόνια κυκλοφορίας και το Σάββατο 16 Φλεβάρη το γιόρτασε με πλήθος φίλων της στον πολυχώρο Κομμούνα. Η εφημερίδα σε όλη τη διαδρομή της αποτέλεσε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσων την κρατούσαν και τη διάβαζαν. Ένα μέσο να οργανώνουν και να προπαγανδίζουν αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες φίλοι της την τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο πολυχώρος Κομμούνα από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ήταν ασφυκτικά γεμάτος με κόσμο. Πολιτικά στελέχη, συνδικαλιστές, φοιτητές, μαθητές, μέλη διαφόρων οργανώσεων της Αριστεράς και άνθρωποι του αντιφασιστικού και του γυναικείου/λοατκι κινήματος που γιόρτασαν από κοινού. Η Εργατική Αριστερά είναι μια εφημερίδα, χωρίς χορηγούς, σπόνσορες ή ευεργέτες, είναι μια εφημερίδα που εκδίδεται με την προσπάθεια όσων γράφουν, την επιμελούνται και τη διακινούν. Ζει και αναπνέει μέσα στους αγώνες και τα κινήματα με την οικονομική συνδρομή και βοήθεια των φίλων της. Όσοι διαβάζουν την εφημερίδα ή συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην έκδοσή της το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό παραβρέθηκαν στη γιορτή της οικονομικής της ενίσχυσης.

Η γιορτή περιελάμβανε πολλή μουσική, φαγητό, ποτό και όμορφες αναδρομές. Στην είσοδο, στο σαλονάκι και στους διαδρόμους του πολυχώρου υπήρχε έκθεση με τα σημαντικότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας σε ολόκληρη την πορεία της. Ο κόσμος μέσω της έκθεσης μπορούσε για λίγο να μεταφερθεί στη Γένοβα, στο ελληνικό κοινωνικό φόρουμ, στις εκλογικές μάχες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στους αγώνες ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στο Δεκέμβρη του 2008 και στο τεράστιο αντιμνημονιακό κίνημα.

Την ίδια στιγμή το κουζινάκι της «Κομμούνας» είχε γεμίσει από εξαιρετικό φαγητό που έφερναν διαρκώς φίλοι και φίλες της εφημερίδας. Πολιτική κουβέντα, κέφι, χαμόγελο και όμορφες συναντήσεις γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων. Όλα αυτά υπό τους όμορφους ήχους της μπάντας «N’ Eirini» αλλά και άλλων γνωστών ρεμπετοπαρέων της εφημερίδας και του πολυχώρου «Κομμούνα» που για ακόμη μια φορά κέρδισαν το ενδιαφέρον όλων.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς βρίσκονταν στη μεγάλη λαχειοφόρο κλήρωση. Σύντροφοι/ισσες και φίλοι/ες της Εργατικής Αριστεράς πρόσφεραν πάνω από 100 δώρα τα οποία κληρώθηκαν στο μέσον της βραδιάς. Τα δώρα περιελάμβαναν από βιβλία και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων μέχρι αγνό μέλι και λάδι που παράγουν σύντροφοι από την επαρχία. Πειράγματα, τυχεροί, άτυχοι, ανταλλαγές δώρων και πολλά χαμόγελα γέμισαν το χώρο. Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας ευχαρίστησε όσους/ες συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της λαχειοφόρου κλήρωσης με την προσφορά πληθώρας όμορφων και ιδιαίτερων δώρων.

Ελπίζουμε με τη στήριξη των φίλων της η Εργατική Αριστερά να συνεχίσει το ταξίδι της δυναμώνοντας τους αγώνες και την υπόθεση της μαζικής ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η γιορτή για τα 18 χρόνια κυκλοφορίας και την οικονομική της ενίσχυση αυτό έδειξε. Το επόμενο διάστημα ανοίγει μια περίοδος όπου στο δρόμο προς τις κάλπες θα αναθερμανθεί η πολιτική συζήτηση και ο κόσμος θα αναζητήσει πολιτική έκφραση. Η εφημερίδα μας θα είναι εκεί, να δώσει απαντήσεις, να δημιουργήσει ερωτήματα και να εκφράσει πολιτικά όσους αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό.