Οι εργαζόμενοι και η νεολαία κατεβαίνουν στου δρόμους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Δείχνοντας την αντίθεσή της απέναντι στα μέτρα λιτότητας η CGIL, η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας, ενω μαζί τα συνδικάτα βάσης Cobas οργάνωσε διαδηλώσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις. Η γραμματέας της Cgil δήλωσε  « Ο υπουργός ανακοινώνει απολύσεις από το Twitter. O Μόντι έχει κόψει την ελπίδα στους νέους»

Σε όλη τη χώρα υπήρξαν συγκρούσεις, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και αποβάθρες τρένων καθώς και αποκλεισμοί λιμανιών. Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες προσαγωγές.

Εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία μαθητών στις κινητοποιήσεις καθώς υπολογίζεται στις 300.000 η συμμετοχή τους. Ένα από τα κύρια συνθήματα στις διαδηλώσεις τους ήταν «Το δημόσιο σχολείο δεν πουλίεται, τα σχολεία μας δεν είναι εταιρείες», ενώ οι καθηγητές φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Ταπεινωμένοι και προσβεβλημένοι». Στη Γένοβα μαθητές έφτιαξαν ένα βαρέλι επάνω στο οποίο υπήρχε μια κατασκευή που συμβόλιζε το δημόσιο σχολείο σε βασανιστήριο.

Ετικέτες