Το Σάββατο 6/7/2013 συνήλθε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΕΔΑ και συζήτησε σχετικά με το 1ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μετά από επίμονη και λεπτομερή εξέταση της κατάστασης, κατέληξε:

Να επιμείνει σταθερά στην αναγκαία ενωτική πολιτική με όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται με συνέπεια και σταθερότητα για στήριξη της προεκλογικής πολιτικής πρότασης-δέσμευσης, σ’ ό,τι αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, αλλά και στην οργανωτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικού, μαζικού, αγωνιστικού και πολυτασικού κινήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την ανάγκη για ΣΥΡΙΖΑ αριστερό ριζοσπαστικό, χωρίς στρογγυλέματα και λειάνσεις στην πολιτική του πρόταση και διατήρηση του κινηματικού του χαρακτήρα, με πυρήνα το χτύπημα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών Δ.Ν.Τ & Ε.Ε, και πάλη για το σοσιαλισμό.

Με ιδιαίτερη ανησυχία στιγμάτισε το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, την περιθωριοποίηση και αγνόηση των μελών σε επεξεργασίες, λήψη αποφάσεων κλπ.

Καταδίκασε με απόλυτο τρόπο τους τακτικισμούς, τη λειτουργία μηχανισμών στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων και τον αποκλεισμό συντρόφων της μειοψηφίας σε μια προσπάθεια να κατασκευασθούν συσχετισμοί ευνοϊκοί για τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και την επιβολή μιας και μοναδικής άποψης, αλλά χάνοντας τη δυναμική της ελκτικότητας νέων δυνάμεων που συγκινούνται απ’ την ενότητα των συνιστωσών της αριστεράς και την αποτελεσματική δύναμη των αναγκαίων συνθέσεων.

Τέλος, καλεί όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη του Συνεδρίου να παλέψουν για πολιτικό φορέα που θα υπηρετεί το Λαό, μακριά απ’ τα κακέκτυπα του παρελθόντος.

ΟΧΙ στον κυβερνητισμό, ναι στην αριστερή διακυβέρνηση

Για το Λαό, με το Λαό και το Σοσιαλισμό.

                                                                Αθήνα 8 Ιουλίου 2013