ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης από το βράδυ της περασμένης Κυριακής που ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του λέγοντας ένα περήφανο και συντριπτικό Όχι στους εκβιασμούς και στον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, πασχίζει από την πρώτη στιγμή αυτού του ιστορικού και νικηφόρου λαϊκού αποτελέσματος να δικαιώσει τους ηττημένους της λαϊκής ετυμηγορίας, τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ της Ευρώπης, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τις εξαρτημένες πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας που υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Στα πλαίσια αυτά κινήθηκαν έως τώρα οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αρχής γενομένης από την δήλωση του Πρωθυπουργού το βράδυ της περασμένης Κυριακής όπου δήλωσε ότι «το Όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ε.Ε  και την ζώνη του ευρώ». Στην συνέχεια στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανέτρεψε το γενναίο Όχι του ελληνικού λαού και συνομολόγησε το πλαίσιο μιας επαίσχυντης συμφωνίας με τους μεγάλους ηττημένους του πολιτικού κατεστημένου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και ο ίδιος είχε την δική του συμβολή υπέρ του Ναι.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον «ναό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» όπως αποκάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και αποσαφήνισε ότι «εάν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν θα πήγαινα αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης να κάνω τις δηλώσεις που έκανα και να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όχι ως εντολή ρήξης με την Ευρώπη».

Το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση ήταν να διαμορφώσει σε επίπεδο κυβερνητικού συμβουλίου θέσεις και προτάσεις για μια νέα συμφωνία υποκύπτοντας  στα τελεσίγραφα των δανειστών (Ε.Ε – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ) η οποία είναι χειρότερη από αυτήν που κατατέθηκε στις 26/6/2015 και η οποία είχε κοστολογηθεί από τους «δανειστές» στα 10,5 δις ευρώ ενώ το αντίστοιχο πακέτο της κυβέρνησης σε εκείνη την φάση ήταν 8.5 δις ευρώ.

Η νέα πρόταση μέτρων – 3ο μνημόνιο – της κυβέρνησης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 12,5 δις ευρώ και θα υλοποιηθεί τα επόμενα 2,5 χρόνια (2015 – 2017).

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτών των μέτρων η κυβέρνηση ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με το Όχι του λαού και των εργαζομένων και χωρίς να έχει την λαϊκή, πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση ανοίγει τον δρόμο για μια νέα συμφωνία με τους δανειστές η οποία ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων της μικρομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας και των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και πολιτικών τα οποία θα μειώσουν το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, θα παρατείνουν και θα μεγιστοποιούν τα υφεσιακά φαινόμενα και θα διευρύνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η επιβολή εισφοράς υγείας στις επικουρικές στο 6%, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (2015 – 2016), το νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι αυξήσεις στο χαράτσι της αλληλεγγύης, η κατάργηση της ειδικής φορολογίας των αγροτών και μείωσης της επιδότησης του πετρελαίου, η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά λαϊκά καταναλωτικά αγαθά, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αποτελούν ενδεικτικά ένα νέο δυσβάστακτο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και οι συνέπειες αναμένεται να είναι ολέθριες από αυτά τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, σε μια κοινωνία η οποία για έκτο συνεχές χρόνο υφίσταται την ισοπέδωση των δικαιωμάτων της από τις ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές των τοκογλύφων δανειστών και του πολιτικού τους προσωπικού στην χώρα μας.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τον λαό, την εργατική τάξη, την νεολαία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό  με στόχο να μην υλοποιηθούν οι προτάσεις κυβέρνησης και θεσμών για να μην περάσουν από την ελληνική Βουλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα σε αγώνα διαρκείας με αφετηρία το σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος το οποίο πρέπει να πάρει χαρακτήρα αντίθεσης και σύγκρουσης με τις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν τον λαό στην μαζική φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική έχει ως αναγκαία συνθήκη την χάραξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ρήξης με την Ε.Ε και την ζώνη του ευρώ και τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν στην χώρα μας και στους λαούς της Ευρώπης.

Ήρθε η ώρα ο λαός και οι εργαζόμενοι να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους.

Ετικέτες