Ως προσωρινό συντονιστικό Άρτας της ΛΑ.Ε., εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Μολονότι το θέμα ανέκυψε στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι προφανές ότι συνιστά κεντρικό πολιτικό ζήτημα, που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη γενικότερη αξιοπιστία του φορέα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε.

Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα (σημ.: θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη) και να βγει με δημόσια απόφαση, στην οποία θα πρέπει κατ’ ελάχιστον:

α) Να παρέχεται πλήρης, απόλυτη και χωρίς αστερίσκους πολιτική κάλυψη στους περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό

β) Να αποδοκιμάζεται με όλη τη δέουσα σαφήνεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις η στάση των περιφερειακών συμβούλων που, αν και μέλη της ΛΑ.Ε., όχι μόνο υπερψήφισαν, αλλά και σήκωσαν το βάρος της υπεράσπισης του προϋπολογισμού

γ) Να αίρεται με τον πλέον σαφή, κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο κάθε υπόνοια ότι η ΛΑ.Ε. στηρίζει την παράταξη της κ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και κάθε άλλη παράταξη που βρίσκεται στην υπηρεσία μνημονιακών πολιτικών και σε αγαστή σύμπνοια με τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα.

Τις αμφισημίες η Αριστερά τις πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα τις πληρώσει και τώρα. Η λογική των «εσωτερικών ισορροπιών», του πολέμου ανακοινώσεων και των ψευδώνυμων/ψευδεπίγραφων άρθρων πρέπει να τελειώνει. Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί. Ο κόσμος που μας στήριξε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και ο κόσμος που μας παρακολουθεί, με την ελπίδα ότι δε θ’ αποδειχτούμε «μία από τα ίδια», έχει αυξημένες απαιτήσεις από μας, μετά και τις τραγικές διαψεύσεις της προηγούμενης περιόδου. Δεν έχουμε δικαίωμα να τον διαψεύσουμε για μία ακόμη φορά.

28/12/2015

Το προσωρινό συντονιστικό Άρτας της ΛΑ.Ε.