Η Πόλη Αλλιώς είναι ένα ενωτικό, αριστερό σχήμα στη δυτική μεριά της πόλης , στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Δημιουργήθηκε το 2019 από την οργανωμένη αριστερά και ανένταχτα άτομα. Συμμετείχε στις εκλογές με αποτέλεσμα να πάρει  ποσοστό 3.38 και να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους.

Η Πόλη Αλλιώς έδωσε μάχες μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Έδωσε το παρόν στους αγώνες κατά των πλειστηριασμών στο δήμο μας, με διαδηλώσεις στο δρόμο και παράσταση έξω από την τράπεζα. Ασχολήθηκε με το θέμα της υγείας κρεμώντας πανό και παρεμβαίνοντας στα νοσοκομεία της περιοχής, διεκδικώντας λεφτά για την υγεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς. 

Όταν ο δήμαρχος έκανε περικοπές στους/στις εργαζομένους/ες στα Κ.Δ.Α.Π, ως Πόλη Αλλιώς ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και οργανώσαμε από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζοντας την εκτίμηση τους. Το ίδιο κάναμε και με τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο σπίτι», ανοίγοντας στο στέκι μας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε το πώς θα κινηθούμε στο πλευρό τους.

Η Πόλη Αλλιώς κατάφερε να δημιουργήσει ένα στέκι ζωντανό με πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα όπως μουσικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και θεατρικές παραστάσεις καθώς και δράσεις αλληλεγγύης όπως δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου από λαϊκές οικογένειες.  

Πλησιάζοντας στις εκλογές το σχήμα Πόλη Αλλιώς κατεβαίνει με πλήρες ψηφοδέλτιο. Παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

*Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών