Με αφορμή την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την κατάσταση που δημιουργείται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο όνομα της ομάδας

Πριν από περίπου 150 χρόνια ο Μάρξ είχε πει μια φράση που έγινε  ιστορική: «η θρησκεία  είναι ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, η  ψυχή άψυχων συνθηκών. Είναι το όπιο του λαού».  Μπορεί να πέρασαν 150 χρόνια ,η δύναμη της εκκλησίας να μειώθηκε σημαντικά, μα ο κόσμος παραμένει «άκαρδος» και οι συνθήκες «άψυχες» και σκληρές. Το «όπιο» χρειάζεται ακόμα. Μια νέα « θρησκεία» έχει γεννηθεί : αυτή της «στρογγυλής θεάς». Όπως κάθε θρησκεία,  έτσι και αυτή γίνεται όπλο ώστε  οι καιροσκόποι  και οι εκμεταλλευτές να ικανοποιήσουν περισσότερο τις ορέξεις τους για χρήμα και εξουσία. Όπως, στο όνομα του θεού, οι Σταυροφόροι προχωρούσαν στις χειρότερες  σφαγές για να πλουτίσουν οι φεουδάρχες, έτσι λοιπόν και σήμερα, στο όνομα της ΟΜΑΔΑΣ, σύγχρονοι στρατοί «σταυροφόρων» προσπαθούν να αλώσουν ολόκληρες πόλεις, να τις  «εκκαθαρίσουν» από τους  «απίστους» και να τις παραδώσουν στον αγαθό «φεουδάρχη». Στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας, μια μεγάλη «σταυροφορία» έχει ξεκινήσει με μεγάλη αγριότητα . Η εύκολη άλωση του Πειραιά και του Βόλου γεννούν φθόνο και θυμό – Πρέπει να καταληφθεί και αυτή η πόλη .

Η πολιορκία

 Η πολιορκία της Φιλαδέλφειας είναι μεγάλη σε διάρκεια και με μια  σταδιακά αυξανόμενη ένταση. Ξεκίνησε από την  επίθεση την  Πρωτομαγιά του 2013 στο περίπτερο του Σύριζα , συνεχίστηκε με τον προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ και της Δύναμης Πολιτών  στο δημοτικό συμβούλιο το  φθινόπωρο, τα γκαζάκια στο περίπτερο της Δύναμης Πολιτών το φετινό Πάσχα, τις απειλές κατά της ζωής μελών της  και κυρίως του επικεφαλής της Άρη Βασιλόπουλου και κορυφώθηκε με δυο γεγονότα.Την Παρασκευή 20  Ιουνίου με την δολοφονική –παραλίγο- επίθεση  στην κατάληψη της Στρούγκας και στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία για να συζητήσουν για το Νέο Ρυθμιστικό και ,στη συνέχεια, με την ακύρωση μέσω τραμπουκισμών,  την Τρίτη 24 Ιούνη, παρόμοιας συζήτησης που διοργάνωναν από κοινού  η «Δύναμη Πολιτών» (Βασιλόπουλος) και η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (Γκότσης δήμαρχος Ν.Ιωνίας) .

Η συνταγή επιτυχίας της  σταυροφορίας

Η συνταγή όμοια με άλλες σταυροφορίες: ένας φεουδάρχης (πρόεδρος) αναλαμβάνει ένα φέουδο (ομάδα). Σκοπός του να το  ελέγχει απόλυτα και να το επεκτείνει. Για να πετύχει τους στόχους του χρειάζεται έναν στρατό. Ο φανατισμός που γεννά η θρησκεία (πίστη στην ομάδα),η αντίληψη ότι οι άλλοι είναι αιρετικοί, άπιστοι ,διεφθαρμένοι (οι  οπαδοί άλλων ομάδων, διαιτητές κτλ) φτάνει στα άκρα  εάν δοθεί ένα όραμα δόξας και ισχύος . Δίνοντας λοιπόν αυτό το όραμα και συνδυάζοντας το με υλικά οφέλη και εξαγορές, ο στρατός είναι έτοιμος . Στρέφεται ενάντια  στους άπιστους που  είναι ενάντια στα σχέδια της σταυροφορίας αλλά και στους αιρετικούς που   βρίσκονται μέσα στις τάξεις του.

   Ο  Κόκκαλης  «έσπειρε» στον Ολυμπιακό, μέσα από το κύρος  που του έδιναν οι κατακτήσεις  των πρωταθλημάτων, το NO POLITIK στην εξέδρα , δημιούργησε έναν απόλυτα ελεγχόμενο στρατό που παρέδωσε στον διάδοχο Μαρινάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τον στρατό και τις επιτυχίες του σαν πρόεδρος έκανε πετυχημένη σταυροφορία και άλωσε τον Πειραιά. Το ίδιο και ο Μπέος στον Βόλο .Ο Μελισσανίδης «ζήλεψε» αυτό το νικηφόρο υπόδειγμα και προσπάθησε να το εφαρμόσει στην ΑΕΚ. Εκκαθάρισε μεγάλο μέρος των αντιφασιστικών ομάδων, έλεγξε την ερασιτεχνική ,έδωσε το όραμα του επαναπατρισμού στην Ν. Φιλαδέλφεια  και ξεκίνησε τη σταυροφορία του. 

Το εάν όμως θα κατακτηθεί   η πόλη θα κριθεί  από το τι θα κάνουν αυτοί που την υπερασπίζονται.

  Αγώνας  για την γη…

Αφού η κυβέρνηση μας στέρησε το αγαθό της δημόσιας  υγείας, παιδείας, της δουλειάς , ήρθε η ώρα να  μας στερήσει το  με το νέο Ρυθμιστικό και το  δικαίωμα στη γη, στους δημόσιους χώρους. Θες να  πας για μπάνιο σε μια ωραία παραλία. Ξεκινάς χαρούμενος με το μαγιό σου  και τις ρακέτες σου, παρκάρεις το αμάξι σου και τι να δείς. Η παραλία έχει περίφραξη , έχει είσοδο, έχει γίνει ιδιωτική. Ακολουθώντας την τακτική «άστο παρατημένο για να πλασάρουμε τη σαν σωτηρία λύση την ιδιωτικοποίηση» μια σειρά δημόσιων αγαθών ξεπουλιούνται. Το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας  είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση. Έχοντας  πρώτα απαξιωθεί (ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων από μια δημοτική αρχή υποταγμένη  στην κυβέρνηση) παραχωρούνται  τώρα ΣΤΗΝ ΑΕΚ με το άρθρο 81 όχι μόνο 6 στρέμματα (για να γίνει ακόμα πιο μεγάλο το γήπεδο), μα επιπλέον  24  (άρθρο 82) για να φτιαχτούν εγκαταστάσεις εκεί. Συνολικά το 5%του  άλσους.

 Το γήπεδο θα μπορούσε να χτιστεί στο χώρο του χωρίς να πειραχτούν τα 6 στρέμματα (άρθρο 81). Ο συλλογισμός ότι πρέπει αυτά να θυσιαστούν για να γίνει πιο μεγάλο, καταρρέει αφού πλέον η πλευρά του Μελισσανίδη ζητά και τα άλλα 24  (άρθρο 82). Εκτός και  αν υπάρχει σχέδιο να φτιαχτεί ένα γήπεδο που για να πας απ’τη μια άκρη του στην άλλη να θες αμάξι. Τα επιπλέον αυτά στρέμματα λοιπόν  σε τι εξυπηρετούν την κατασκευή του  αυτή καθαυτή;

…και την ελευθερία

Ο αγώνας για ελευθερία συνδέεται μ’ αυτόν της γης επειδή ακριβώς ο  «στρατός» θέλει να μας στερήσει το δικαίωμα στη συζήτηση, τη συγκέντρωση ,την διαφωνία. Σε μια περίοδο όπου οι ισχυροί εκμεταλλεύονται λυσσαλέα την πλειοψηφία του πληθυσμού, είμαστε συνηθισμένοι στο να  «χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι». Το πρόσφατο παράδειγμα των καθαριστριών είναι πολύ ενδεικτικό. Πλέον όμως  «χόντρυνε η κατάσταση» που λέει και ένας φίλος: ωμή καταστολή από παρακρατικούς σε κατοίκους και δημοτικές αρχές έχει να συμβεί πολλές δεκαετίες . Εάν δεν αντιδράσουμε μαζικά ώστε να  σπάσουμε την τρομοκρατία θα είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα πως  «όσο το μαστίγιο χτυπάει, τόσο το κεφάλι το χώμα θα κοιτάει».

Νo Pasaran

 Το no pasaran  πού κολλάει;  Μα, σας παρακαλώ. Επιχειρηματίες, στρατός, παρακράτος, πάταξη δημοκρατίας και ελευθεριών, τι λείπει … Φασισμός! Μα είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο έδαφος να λείπουν αυτοί οι … ένδοξοι απόγονοι σπαρτιατών. Με  το που έγινε η επίθεση, περιχαρείς οι μαίανδροι, ο  «Στόχος» και διάφορα άλλα φιλοχρυσαυγίτικα σάιτς έσπευσαν να ανακοινώσουν   την είδηση και να στείλουν συγχαρητήρια σε όσους επιτεθούν. Είναι βέβαιο πως θα επιδιώξουν να γίνουν τα πρωτοπαλίκαρα και η ηγετική δύναμη του στρατού που  θα καταλάβει την πόλη και θα καθαρίσει τους άπιστους. Ένας νέος Αγ. Παντελεήμονας .

Nα τους σταματήσουμε

Οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών , οι  πραγματικά αντιφασιστές οπαδοί της ΑΕΚ(που ευτυχώς είναι ακόμα πολλοί) , κάθε πραγματικά  προοδευτική πολιτική συλλογικότητα, κάθε αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, αντιφασιστική συνέλευση, αθλητικός η πολιτιστικός φορέας που καταλαβαίνουν πως αυτός ο αγώνας είναι μεγάλης σημασίας να ενωθούμε και να μην παραδώσουμε και αυτήν την πόλη. Να βάλλουμε ένα τέλος στις ορέξεις των φεουδαρχών για νέες σταυροφορίες, χρήμα και εξουσία. Για  την γη για την ελευθερία… Νο pasaran!

Ετικέτες