Μια απλή ματιά στα μέτρα Κυβέρνησης και Τρόικας, αποκαλύπτει το σχεδιασμό. Μια κρατική επιχείρηση με 7,8 δισ. ευρώ κέρδη , παραχωρείται μπιρ- παρά. Το χρήμα του ελληνικού λαού απο το 1950, το χρήμα των φορολογουμένων που εξασφάλισαν τον πλήρη εξηλεκτρισμό της χώρας, κάτι που δεν ισχύει ούτε στη Γαλλία, πετάγεται στη χοάνη του χρέους.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι νεοφιλελεύθερος στόχος που επιβλήθηκε σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν ιδέες της σχολή του Σικάγο, ο πιο ακραίος νεοφιλελευθερισμός. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αίμα στα χέρια τους. Συνδικάτα και αγρότες, εργατες και αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει να βροντοφωνάξουμε: STOP  το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.

                                Η «μικρή» Δ.Ε.Η

Αυτη τη στιγμή η Δ.Ε.Η εχει 15 υδροηλεκτρικούς σταθμούς οι  οποίοι είναι δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου νερού, ίσως οι μεγαλύτερες δεξαμενές στην Ευρώπη.

Το σχέδιο πώλησης της «μικρής Δ.Ε.Η» εχει σκοπό να δώσει αντι πινακίου φακής κάποιες λιγνιτικές μονάδες, αλλα και υδροηλεκτικτρικούς σταθμούς, καθώς η «μικρή «Δ.Ε.Η»  δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με λιγνιτικές μονάδες. Απο την ευρωπαική νομοθεσία , κάθε μονάδα παραγωγής ενέργειας είναι υπερχρεωμένη μέχρι το 2020 το 20% να το παράγει απο ΑΠΕ.

Δίνοντας λοιπόν τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στους ιδιώτες για να έχουν αυτο το 20%, τους παραδίδει   αυτομάτως τους υδάτινους πόρους πίσω απο τα φράγματα. Κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να τους αξιοποιήσουν κατα το δοκούν.

Αυτό σημαίνει την ιδιωτικοποίηση του νερού σε περιοχές που στηρίζονται στα υδροηλεκτρικά για να πίνουν νερό και να καλλιεργούν. Θα είναι πραγματικοί όμηροι της εταιρείας. Θα έχουμε λοκ-αουτ σε παροχή νερού όταν είναι απαραίτητο, παζάρια κτλ. ώστε να εξασφαλιστεί το υπερκέρδος του ιδιώτη.

Στο νομό Αιτ/νίας λειτουργούν τρία υδροηλεκτρικά που είναι και οι μεγαλύτερες δεξαμενές αποθήκευσης νερού στην Ελλάδα. Απο αυτο το νερό πίνει το Αγρίνιο αλλα και ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, νομός με υψηλές ανάγκες σε νερό.

Αν τα υδροηλεκτρικά περάσουν σε ιδιώτες, αν χαθεί οριστικά ο κρατικός έλεγχος και ιδιοκτησία, θα αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή του νερού και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αγροτική οικονομία στο Νομό. Οι αγρότες θα γίνουν εργάτες στα χωράφια τους και θα αλωνίζουν τα μονοπώλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν δεν μπορέσει να λειτουργήσει για «τεχνικούς λόγους», το φράγμα του Στράτου δεν μπορούν να ποτιστούν ο κάμπος του Αγρινίου και Μεσολογγίου. Αν εξαιτίας για «τεχνικής βλάβης» δεν δουλέψει το υδροηλεκτρικό του Καστρακίου , δεν θα μπορεί να υδροδοτηθεί ούτε το Αγρίνιο.

Οι νέοι κοντζαμπάσηδες του νερού είνα ηδη εδώ και θα μπορούν να εκβιάζουν τους πάντες. Το ενδιαφέρον για την «αγορά» των φραγμάτων είναι Γαλλική Πολυεθνική.

       Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ

Ο Νομός μας, έδωσε μια μεγάλη μάχη, ώστε να αποτραπεί το έγκλημα εκτροπής του Αχελώου. Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί μιας και το ζήτημα ξανακατέβηκε στη Βουλή. Αφού δεν μας πήραν τότε το ποτάμι, τώρα θα το ιδιωτικοποιήσουν και πρέπει να είναι η απάντηση παλλαϊκή. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ !!! Δεν έχετε τη νομιμοποίηση, το δικαίωμα και θα μάθουν οτι η γκλίστα του τσοπάνη εχει δυο άκρες , αν θέλουν να μας κάνουν  Κερατέα  με τα ΜΑΤ να ζούνε ανάμεσά μας. 

Ενας νέος αγώνας πρέπει να ξεκινήσει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η και των υδάτινων πόρων. Και στη Γουατατεμάλα εχουν ρυθμούς ανάπτυξης, αλλα τα παιδιά πίνουν βρώμικο νερό, δεν σιτίζονται σωστά και έχει εκτιναχτεί η παιδική θνησιμότητα. Πραγματικά κάθε μέρα παραπάνω που  μένουν στην κυβέρνηση κινδυνεύει ο λαός. Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τον τόπο μας,

 σε κανέναν νέο κοντζαμπάση .

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!!  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του κεφαλαίου και των δανειστών. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό όχι χρηματιστηριακό προϊόν.

Η Δ.Ε.Η δεν είναι ο λογαριασμός μόνο. Μία στις 4 οικογένειες εχουν επαγγελματική σχέση με τη Δ.Ε.Η. Μας αφορά όλους, τους μισθωτούς , τους αγρότες απόλυτα και τελικά όλους μας , γιατί όλοι εχουμε συμφέρον απο την ήττα της Κυβέρνησης και όσων ακονίζουν μαχαιροπίρουνα  για το Δημόσιο πλούτο. Στη Δ.Ε.Η υπάρχει ενας εργατικός στρατός. Το δε σχέδιο Φωτόπουλου για την ανατροπή του Μνημονίου θα ηταν ενα εξαιρετικό σχέδιο αν μας έλεγε και ποιός θα το υλοποιήσει. Τελικά πρέπει εμείς να το υλοποιήσουμε , κάνοντας τον αγώνα για μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΟΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Δ.Ε.Η υπόθεση όλων μας.

          ΑΓΩΝΑΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

               ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ  Δ.Ε.Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

*νέος αγρότης Αγρίνιο

Ετικέτες