ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 27 Νοέμβρη θα έχουμε την πρώτη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά από ενάμιση περίπου χρόνο και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε αυτά τα μέτρα, αλλά και να γίνει αυτή η απεργία αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο, χρειάζεται να οργανώσουμε έναν λαϊκό ξεσηκωμό στις 27 Νοέμβρη και άμεση συνέχιση των αγώνων με κλιμάκωση, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Ήδη γνωρίζουμε τι μέτρα ετοιμάζουν εναντίον μας:

  • Νέο ατομικό μισθολόγιο, με νέες μειώσεις στους μισθούς και νέους διαχωρισμούς μεταξύ μας («καλοί-κακοί» υπάλληλοι, ΔΕ – ΠΕ κα)
  • Συνέχιση των απολύσεων σε όσους είναι στη διαθεσιμότητα (6.500 περίπου)
  • Περιορισμοί στο δικαίωμα στην απεργία και τις ελευθερίες των συνδικάτων
  • Νέο Οργανόγραμμα με πιθανά πολλά προβλήματα για τις θέσεις εργασίας μας
  • Νέο Ασφαλιστικό με ενοποιήσεις-συγχωνεύσεις που οδηγούν στην κατάρρευση των Ταμείων και σε απολύσεις εργαζομένων στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας έχει εξαφανιστεί από τον εργασιακό μας χώρο συνδικαλιστικά.

Γίνονται συγχωνεύσεις-συστεγάσεις Τμημάτων και Διευθύνσεων, χωρίς καμία κινητοποίηση ενάντια σε αυτά που τώρα γίνονται παράτυπα, αλλά αύριο μπορεί να γίνουν κανόνας και μετά το νέο οργανόγραμμα.

Γίνονται μετακινήσεις χωρίς σχέδιο και χωρίς κριτήρια, χωρίς καμία ουσιαστική διαμαρτυρία και δράση.

Έγινε αλλαγή του ωραρίου προσέλευσης του προσωπικού και το μάθαμε 3 μέρες πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία το ήξερε ή έπρεπε να το ξέρει από τα μέσα Μαΐου!

Υπήρξε εισήγηση του ΔΣ του ΟΑΕΕ, στο οποίο παρουσία της εκπροσώπου των εργαζομένων, πρότεινε την κατάργηση των δύο από τα πέντε ωράρια προσέλευσης του προσωπικού. Η εκπρόσωπος μας έχει τη στήριξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας, όμως κανείς δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους όταν τον Ιούνη του 2014 επιλέγαμε ένα από τα πέντε ωράρια, ότι πιθανά να καταργηθούν κάποια από αυτά!

Απέναντι σε μια τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία, όπως είναι φυσικό, η Διοικητής του ΟΑΕΕ κάνει ότι θέλει. Έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται «μνημονιακότερη» του μνημονίου! Έφτασε πλέον στο σημείο να τυλίγει εργαζόμενους σε μια κόλλα χαρτί και να στέλνει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αστείες υποθέσεις, για να τιμωρηθούν!

Με το καινούριο Πειθαρχικό Δίκαιο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μπουν σε αργία και να τιμωρηθούν για το οτιδήποτε λόγο όπως είναι η καθυστέρηση στο ωράριο, η εμφάνιση και η συμπεριφορά! Οπότε η Διοικητής του ΟΑΕΕ ανοίγει ένα κακό προηγούμενο με αυτές τις κινήσεις τις. Και εμφανίζεται για πολλοστή φορά απέναντι στους εργαζόμενους και συντάσσετε με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει όλο και περισσότερο χουντικές πρακτικές.

Η τρομοκρατία πάντως δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξάρτητα από τη διάθεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Και να διεκδικήσουμε και ενόψει της νέας ρύθμισης την στήριξη, κάλυψη και προστασία των εργαζομένων, αν προκύψει πληθώρα προσέλευσης ασφαλισμένων, με διάφορα μέσα (σεκιούριτι στα τμήματα, συγκεκριμένο αριθμό εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ανά μέρα κα).

Δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε και να θεωρούμε ότι η κατάσταση για εμάς θα χειροτερεύει διαρκώς, ούτε από την άλλη πλευρά να εφησυχάζουμε ότι θα γίνουν εκλογές και θα αλλάξει αυτόματα η κατάσταση.

Όπως με τη συμμετοχή μας στη μαζική αποχή έχουμε μπλοκάρει την αξιολόγηση, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση στις 27 Νοέμβρη, για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πλ. Κλαυθμώνος 11 πμ

Προσυγκέντρωση Αριστερής Ενωτικής Κίνησης & ΜΕΤΑ: Χαυτεία 10:30πμ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ετικέτες