Η τρικομματική κυβέρνηση φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!

Δεν είναι η πρώτη φορά… Μέσα σε ενάμιση χρόνο είναι  η τέταρτη φορά που η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταφύγει στην επιστράτευση εργαζομένων ως τελευταίο όπλο προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της: έχουν προηγηθεί οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι απεργοί ναυτεργάτες, οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν  προηγηθεί συλλήψεις εργαζομένων συνδικαλιστών, ποινικοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, βία και καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας…

Γνωρίζει πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με πολιτική επιστράτευση.

Στόχος της είναι το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι σαφές: το ίδιο θα συμβεί σε όποιον εργαζόμενο θελήσει να αντιδράσει στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, διαλύουν σχολεία νοσοκομεία δήμους, διαλύουν εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες…

Γι αυτό η μετωπική σύγκρουση των εκπαιδευτικών με την κυβέρνηση του μνημονίου και της καταστολής είναι και δικός μας αγώνας. Οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί μπορεί να γίνει η σπίθα που θα προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό. Μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους των μνημονιακών πολιτικών, μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους και αυτής της κυβέρνησης και της Τρόικα! Οι καθηγητές που απεργούν εναντία στις απολύσεις-εναντία στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης αγωνίζονται για όλους μας !

Καταγγέλλουμε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους! Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί!

  • Όλοι-ες τη Δευτέρα 13/5 στο συλλαλητήριο στις 18.00   ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ