Η συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό (με την απόλυτη αποδοχή και από την ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), η ενεργός ανάμειξη του ΝΑΤΟ και του κατασταλτικού μηχανισμού τύπου FRONTEX συνιστά μια επαίσχυντη πολιτική επιλογή που επισφραγίζει και επισημοποιεί το κλείσιμο των συνόρων, νομιμοποιεί τους φράκτες και την μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο, οδηγεί σε μαζικές απελάσεις χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες.

Η πολιτική αυτή θρυμματίζει τις μεγαλοστομίες, τις κορώνες και τις υποκριτικές διακηρύξεις των ηγετών της Ε.Ε περί δημοκρατίας, αλληλεγγύης, πολιτισμού και αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο μιας Ευρώπης η οποία από την μια μαζί με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ – Ρωσία, προκαλούν και υποδαυλίζουν τις πολεμικές και εμφύλιες συρράξεις στην περιοχή της νότιας και ανατολικής Μεσογείου με σκοπό τον οικονομικό και γεωστρατηγικό έλεγχο αυτών των χωρών και από την άλλη με τις ασκούμενες πολιτικές τους ενισχύουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

Η επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και η απόλυτη αποδοχή της από την ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους για τις επαναπροωθήσεις – απελάσεις, για το κυνηγητό των κατασταλτικών δυνάμεων ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και για τα άθλια αντιδημοκρατικά φαινόμενα στοχοποίησης – ενοχοποίησης των κινημάτων που βρίσκονται κοντά και δίπλα στους πρόσφυγες – μετανάστες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Θεωρούμε ως προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατικών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων και μέρος ενός άθλιου επικοινωνιακού παιχνιδιού της κυβέρνησης, του παλιού πολιτικού συστήματος και των διαπλεκομένων ΜΜΕ να τεθεί υπό διωγμό η δράση και η παρέμβαση των κινημάτων που υπερασπίζονται με ανιδιοτέλεια και σθένος τα δικαιώματα των προσφύγων.

Οποιαδήποτε απόπειρα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους, που διαχειρίζονται οι σημερινοί συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να στραφούν εναντίον των προσφύγων θα βρουν σύσσωμο απέναντί τους το εργατικό κίνημα και το σύνολο του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Στο έδαφος αυτής της ξενοφοβικής κυβερνητικής πολιτικής η φασιστική Χρυσή Αυγή και άλλες νεοφασιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια, να αποκτήσουν δημόσιο λόγο, λαϊκά και κοινωνικά ερείσματα.

Στα πλαίσια αυτά κινείται και η σημερινή φασιστική παρασυναγωγή που οργανώνεται έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά όπως και η προκλητική συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης (ΛΕΠΕΝ) στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 13/4/2016.     

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους Ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στον Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που συμμετέχει και συνδιοργανώνει η ΠΕΝΕΝ:

·         Στην συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά την Παρασκευή 8 Απρίλη 2016 στις 5 μ.μ

·         Στην σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ το Σάββατο 9 Απρίλη 2016 στις 6 μ.μ

·         Την Κυριακή 10 Απρίλη 2016 ώρα 5 μ.μ στην συγκέντρωση στον Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

·         Την Τετάρτη 20 Απρίλη 2016 στις 6.30 στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά,

 

Ενώνουμε την φωνή μας και παλεύουμε:

·         Την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας

·         Όχι στις απελάσεις και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

·         Ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας

·         Όχι στις νεοναζιστικές μαζώξεις μίσους εναντίον των προσφύγων

·         Το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στον αγώνα απομόνωσης του νεοφασισμού.

 

Ετικέτες