Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και το ξυλοκόπημα αντιφασιστών που διακινούσαν αντιφασιστικό υλικό στην περιοχή του Ζαρου.

Πέρα από το ότι το περιστατικό ήταν σοβαρό και αυτό ενεργοποίησε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου, μεγάλη σημασία είχε η μέχρι τώρα ενωτική δουλειά που έχει γίνει στην πόλη ξεκινώντας από τον Αύγουστο (όταν είχε αποτραπεί το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης).

Η πορεία ξεκίνησε και έφτασε ίσως και τα 1000 άτομα, σίγουρα πολύ πιο αναβαθμισμένη από τις δυο προηγούμενες μεγάλες αντιφασιστικές. Το μπλοκ αντιφα ηρακλείου ήταν μεγάλο, καλή παρουσία είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρά πολύ μαζικό και συνθήματα όπως «Τη Βιαννο και τ'Ανωγεια τα καψαν οι ναζί  - φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί» και «οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι-έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» έστειλαν μήνυμα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής ότι ούτε στο Ηράκλειο θα τους αφήσουμε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και πως τη διέξοδο από την καθημερινή εξαθλίωση των μνημονίων θα τη βρούμε ενωμένοι.

Την Κυριακή ο Κασιδιάρης και η παρέα του μαζεύτηκαν σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο -δε τόλμησαν να εμφανιστούν στο Ηράκλειο- όπου μαζεύτηκαν 150 αντιφασίστες-αντιφασίστριες, φώναξαν συνθήματα και πραγματοποίησαν πορεία από το ξενοδοχείο μέχρι την κεντρική πλατεία της Χερσονήσου.

Ετικέτες