Τη μέρα που ο Λαός μας τιμά το ΟΧΙ απέναντι στον φασίστα εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου 1940, τη μέρα που τιμούμε την Αντίσταση 1941 – 44 ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αυτή τη μέρα προσπαθούν να ατιμάσουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής επιδιώκοντας να καταθέσουν στεφάνι στην Καλλιθέα.

Η Καλλιθέα, από την πρώτη στιγμή της κατοχής, συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση. Με το τυπογραφείο του ΕΑΜ και την ομάδα λογοτεχνών του, με τα γραφεία της ΠΕΑΝ. Με τις ομάδες της ΕΠΟΝ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ που συγκροτήθηκαν κυρίως στις προσφυγικές συνοικίες. Με τα συσσίτια αλληλεγγύης από τα σωματεία των Ποντίων και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Έσπερου.

Τη συμμετοχή της αυτή στον Αγώνα η Καλλιθέα την πλήρωσε ακριβά. Με την θυσία των δέκα ηρωικών ΕΠΟΝιτών στο σπιτάκι της οδού Μπιζανίου, στις 24 Ιουλίου του 1944. Με τους εκτελεσμένους στο μπλόκο της 28ης Αυγούστου του 1944 και το κάψιμο των Σφαγείων.

Ας το καταλάβουν λοιπόν όλοι:

Στις εκδηλώσεις που τιμούμε τους αγώνες για την ελευθερία, δεν έχουν θέση οι εχθροί της ελευθερίας και του ανθρώπου.

Στην Καλλιθέα της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης δεν χωράνε οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν  και του Παύλου Φύσσα.

Η Καλλιθέα του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στο φασισμό, δεν θα ανεχθεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους πολιτικούς επίγονους των μαυραγοριτών και των προδοτών.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να αποτρέψει οποιαδήποτε παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ζητούμε  από τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν σε πρακτικές όπως αυτές της 25ης Μαρτίου, όταν κατέθεσε στεφάνι μόνο ο Δήμαρχος, βάζοντας έτσι στην ίδια μοίρα τα δημοκρατικά κόμματα και παρατάξεις με την εγκληματική συμμορία.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, κάθε δημοκράτισσα και δημοκράτη, με  τη μαζική συμμετοχή του και την αποφασιστική στάση του να κλείσει το δρόμο στους φασίστες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες του λαού μας, ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός.

Θα βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες ενάντια στην λιτότητα, τα μνημόνια και την υποταγή, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο λαό και στρώνουν τον δρόμο στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Τιμούμε την Καλλιθέα της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης

Παλεύουμε ενάντια στη λιτότητα και την υποταγή – κλείνουμε το δρόμο στον φασισμό και τον ρατσισμό